RECEPT VLEESSPIES SOSATIES

Suid-Afrikaanse Sosaties

Vlees gerecht uit Zuid Afrika voor 10 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1,5 kg schaap- of lamsbout
  • 1 kg varkensvlees (speklappen)
  • 2 grote uien
  • 12,5 ml (1el) kerriepoeder
  • 6 ml ( ½ el) kurkuma
  • 25 ml (2el) suiker
  • 12,5 ml (1el) maïsmeel
  • 500ml (2k) azijn (als erg sterke azijn verdunnen met water)
  • 125 ml ( ½ k) gedroogde abrikozen stoven of abrikozen chutney
  • een paar gekneusde citroenbladen
  • Zout en Peper

Bereiding

Snij het vlees en blokjes.
Snij de uien en schijven en bedek met een klein hoeveelheid water in een diepe pan. Laat ongeveer 5 minuten koken of tot glazig maar wel nog stevig. Giet overig wat af en voeg 25 ml (2el) vet bij uien en laat klein beetje bruin braden.
Voeg 250 ml (1k) water bij en laat stoven tot zacht.
Meng kerriepoeder, kurkuma, maïsmeel, suiker, 5ml (1tl) zout en de azijn en voeg bij uien. Roer de abrikozen erbij.
Kook 3 minuten en laat dan staan tot afgekoeld.
Voeg gekneusde citroenbladeren bij als koud is en giet saus over het vlees tot goed bedekt is. Laat 2 tot 3 dagen in de saus liggen en roer iedere dag even om.
Strooi zout en peper over het vlees (ongeveer 2tl voor ieder 500 gr vlees)
Rijg de stukken vlees op hout- of draadvleespennen, ongeveer 6 stukken vlees per pen. Wissel de 2 soorten vlees met elkaar af.
Rooster de spiesen op een rooster of over kolen of braad ’t in een koekenpan.
Warm de saus op, laat 2 minuten koken en serveer met ’t vlees.
Serveer roerbakgroenten en rijst erbij.

Sosaties zijn zeer geschikt voor de barbecue

Recept 11 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!