RECEPT RETTICH EN WORTEL ZUUR (DO CHUA)

Recept voor een pickle van rettich en wortel, gebruikt op een vietnamees broodje.

Salade gerecht uit Vietnam

Ingredienten

Foto: Rettich en Wortel Zuur (Do Chua)
  • 1 winterpeen, in julienne gesneden
  • 1 daikan, in julienne gesneden
  • 1 tl zout
  • 2 tl + 1/2 kopje suiker
  • 1 1/4 kopje witte rijstazijn
  • 1 kopje lauw water

Bereiding

Dit is voor ca. 3 kopjes zuur.

Meng wortel en rettich in een grote schaal en bestrooi met zout en 2 el suiker. Meng dit goed en 'kneed' dit ca. 3 minuten. er moet flink wat vocht uitkomen.

Laat dit ca. 15 minuten uitlekken.

Meeng suiker, azijn en water tot alles goed is opgelost. Voeg hier de wortel-rettich aan toe.

Doe dit in aparte potjes en giet vocht tot potje vol is en bewaar gekoeld.

Gebruik op een vietnamees broodje.

Recept 89 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!