RECEPT TIGER KOOLSALADE

Een oosterse variant op de koolsalade, gezien bij Diners Driveins and Dives.

Salade gerecht uit Amerika , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Tiger Koolsalade
  • Bumbu
  • 1 stukje gember van 2 cm
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 citroengras, alleen het binnenste zachte
  • Citroengras Vinaigrette (genoeg voor een aantal salades)
  • 1 kopje rijst azijn
  • 1/2 kopje druivepitolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1/2 tl sriracha chilisaus
  • 1/8 tl witte peper
  • 1 daun jeruk blaadjes
  • 1 handjevol koriander blaadjes
  • Salade
  • 1 handjevol groene kool, geraspt
  • 1 handjevol rode kool, geraspt
  • 1 handjevol worstel, geraspt
  • 1 handjevol rettich, geraspt
  • 1 klein handjevol zure appel, geraspt
  • 1 klein handjevol mango, geraspt

Bereiding

Plet alles fijn van de bumbu in een vijzel.

Meng alles voor dressing in keukenmachine of blender en meng
tot het samenkomt, voeg hier ook de bumbu aan toe en meng goed.

Meng alles voor de salade goed en giet er naar smaak wat van de dressing over. Serveer de salade apart of op een broodje burger van het een of ander.

Ook lekker bij bbq.

Recept 57 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!