RECEPT JAPANSE NASI

Recept voor nasi, lekker simpel en snel.....

Rijst gerecht uit Japan

Ingredienten

  • 100 gr. taugeh
  • 5 lenteuitjes, flinterdun gesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eieren als omelet gebakken, in stukjes
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • japanse sojasaus naar smaak
  • shishimi togarashi (gemengde japanse peper) naar smaak
  • en al gekookte, afgekoelde rijst

Bereiding

Wok goed heet stoken, dan wat olie er in. De jap. peper, ui, knoflook en paprika heel eventjes bakken in de olie. Dan de koude rijst erbij en die goed bakken, de taugeh er bij doen en goed omscheppen.

Dan de sesam, lenteui en ei erbij en op smaak brengen met de sojasaus en eventueel nog wat jap. peper.

Lekker met een stukje zalm/kip-teriyaki.

Belangrijkst is dat de wok goed heet is en de rijst afgekoeld.

Recept 28 keer bezocht en 136 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo,

Mijn zoon belde mij op om te vragen hoeveel rijst hij nodig had om dit recept te maken,ook ik kon het niet vinden en ik nam aan dat dit gerecht voor vier personen bedoeld is....
Het zou wel handig zijn om dit er bij te zetten!
Morgen hoor ik hoe het was..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nog niet gegeten, ga het vanavond maken. Jammer dat er niet bijstaat hoeveel rijst ik nodig heb!
Hartelijke groet,
Erzina

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dat afkoelen is nodig om de rijst beter te kunnen bakken. Met koude rijst krijg je een lekkerder 'bak' smaakje aan de rijst omdat het opgedroogde lekkerder bakt dan 'natte' warme rijst. Probeer het maar eens.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb er wel de vraag bij waarom het belangrijk is dat de rijst is afgekoeld?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie das een lekker toetje, om op te vreten!