RECEPT GROENE PAPAJA SALADE SOM TUM

Een fris pittige salade, schijnbaar erg veel door vrouwen gegeten in Thailand. Erg gezond en fris pittig door peper en limoen en vol van smaak door de knoflook en garnalen.

Salade gerecht uit Thailand voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Groene Papaja Salade Som Tum
  • 5 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1/2, 1 of 2 pepertjes (afhankelijk van je gewenste pittigheid)
  • 1 el gedroogde garnaaltjes, fijngehakt (vind ik lekkerder)
  • 1 1/2 el vissaus
  • 1 teentje knoflook
  • 6 boontjes (of stukjes kouseband)
  • 2 handjes vol geraspte papaja
  • sap van 1 limoen
  • 1 1/2 el palmsuiker
  • 2 el pinda's

Bereiding

Stamp eerst de knoflook fijn in een vijzel. Je hebt hiervoor een hele grote nodig, indien je die niet hebt probeer dan in ieder geval eerst de knoflook, tomaat te stampen. Dan de boontjes kneuzen en peper te stampen.

Voeg dan het limoensap, vissaus, garnalen en pinda's toe en meng goed. Dan papaja toevoegen en goed mengen en aandrukken, mengen en aandrukken om het goed te mengen en de smaak er goed in te krijgen.

Serveren met kleefrijst.

Lekker bij een bbq.

Recept 43 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!