RECEPT GEHAKTBALLEN IN SAFFRAANSAUS

Kruidige gehaktballetjes in een romige saffraansaus

Vlees gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram mager runder- of lamsgehakt
  • 100 gram rijst
  • 2 tl koriander
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 100 gram roomboter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • plukje saffraandraadjes, kwartier geweekt in bodempje heet water
  • 500 ml heet water of lichte bouillon
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • sap van halve citroen

Bereiding

Meng de kruiden en de rijst door het gehakt en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Draai er ongeveer 20 even grote balletjes van.

Smelt de roomboter in een grote, zware pan en bak in twee porties de gehaktballetjes. Haal ze uit de pan en fruit in het achtergebleven braadvet de uien en knoflook 2 minuten. Voeg het saffraanwater, het hete water of de bouillon en nog wat peper en zout toe. Doe de gehaktballetjes weer in de pan en laat het geheel afgedekt 40 minuten stoven. Roer af en toe.

Er moet nu een dikke, romige saus ontstaan zijn. Voeg de peterselie en het citroensap toe en laat nog een paar minuten stoven. Serveer met bv. brood en een groene salade.

Recept 30 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt heerlijk! Super bedankt...

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vond het best een goed recept, maar ik kwam erachter dat ik toch niet zo van saffraan houd. En de balletjes waren wat droog misschien moet er ei in?