RECEPT EMPAL PEDIS DROOGGEBAKKEN PITTIG RUNDVLEES

Draadjesvlees maar dan anders, kruidig door knoflook en rawits.

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Empal Pedis Drooggebakken pittig rundvlees
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 el vloeibare palmsuiker
  • 2 maggiblokjes
  • 5 rawits of lomboks voor minder pittig, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 salamblaadjes
  • Zonnebloemolie
  • 1 kg sukade lappen

Bereiding

Houd een beetje apart van de kruiden. Meng alle kruiden (behalve olie en vlees) in keukenmachine en meng goed tot pasta.

Fruit de boemboe in wat olie en voeg dan vlees toe, in lappen. Voeg wat water toe en laat dan 4 uur stoven. Haal uit de pan en laat even uitlekken.

Verhit wat olie in koekenpan en bak het vlees. Kruid met de apart gehouden kruiden en breng op smaak met zout. Druk het vlees plat en bak tot krokant en droog.

Serveren met rijst of nasi goreng.

Recept 117 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!