RECEPT TAPENADE

"Tapenade is een olijvenpasta waarin kappertjes moeten zitten. Je kunt zelf combinaties maken door er bijvoorbeeld ook wat pesto, zongedroogde tomaten, kruiden, etc. door te doen."

Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 200 g zwarte olijven (liefst Kalamata) zonder pit
  • 1 ą 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 potje kappertjes
  • versgemalen peper

Bereiding

Doe de olijven, de knoflook, de ansjovisfilets, de mosterd en de olie in een foodprocessor en laat draaien tot het een bijna gladde pasta is. Schep er de uitgelekte en afgespoelde kappertjes door en breng op smaak met wat peper.

Recept 17 keer bezocht en 61 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie -- een foodprocessor --

Wat dacht je van zelf snijden? Recept is in principe erg makkelijk en leuk om te maken, maar om het leuk te houden is zelf snijden toch leuker en geeft toch meer waardering dan een foodprocessor. ;)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Onlangs maakte een vriendin van me een auberginetapenade. Simpel, maar echt wel heel lekker. Je legt de aubergines in een voorverwarmde oven van 180° tot ze gaar zijn. Dit test je door er met een vork in te prikken, als de aubergines gaar zijn, gaat de vork er makkelijk door. Daarna haal je het vruchtvlees eruit. In een blender (met de mixer gaat het ook)doe je een bodem olijfolie, 2 teentjes knoflook in schijfjes, en het vruchtvlees. Mixen, zout en peper erbij, en wat basilicum- of korianderblaadjes. Ik kan geen exacte hoeveelheden ingrediėnten geven, je moet het gewoon op smaak klaarmaken. Als je de tapenade te dik vindt, doe je er gewoon nog wat olijfolie bij, of bijvoorbeeld extra peper en zout. 't Smaakt onder andere heel lekker bij gegrild vlees!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie De volgende combinatie is een toppertje:
- Zwarte olijven zonder pit,
- Ansjovisfilets,
- Kappertjes,
- Verse tijm,
- Olijfolie,
- Citoensap,
- Mosterd,
- Cognac,
- Zwarte peper.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit blijft een goed basisrecept. Varieren doe je met eigen fantasie. Laat de mosterd, zw olijven, ansjovis en cognac achterwege en vervang door groene olijven en zongedroogde tomaatjes. Alles pureren en op smaak brengen met peper en basilicum.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Niet vies, maar wel een beetje saai. Het helpt om te kruiden met tijm en basilicum, maar basisprobleem: iedereen heeft dit recept. Wie heeft een ander, bv voor zontomaten, courgette- of auberginetapenade?