RECEPT RAVIOLI VAN FAZANTENPATE MET VLIERBESSENSAUS
eigen recept beetje bewerkelijk maar wel de moeite waard
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 100gram bloem
- +/-75cl water
- snufje zout
- 200 gram fazantenpaté(evt.eende of ganzen paté)
- 100 gram crémefreche
- 2 eetlepels vlierbessenjam (kan ook bramen of bosbessenjam zijn)
- klontje boter
- borrelglaasje kirsch
Bereiding
Meng de fazantenpaté met crémefreche (bewaar 2theelepels crémefreche voor de saus) tot een homogeen geheel .
Maak met een pastamachine een dunne lap (of met de deegroller als je die niet hebt )
Haal hier rondjes uit met een doorsnee van +/-12 cm
Leg een flinke dessertlepel van de fazantenmousse hierop bestrijk de zijkanten met water
Leg er een ander rondje op druk de zijkanten aan met een vork.
Bestuif elke ravioli rijkelijk met bloem zodat het niet gaat plakken
Zet een pan met water op en breng het aan de kook
Maak intussen de saus doe in een klein steelpannetje de jam roomkaas en kirsch slechts verwarmen niet aan de kook brengen.
Doe de ravioli in het kokende water en kook +/- 3 min. Als ze gaan drijven zijn ze goed .
Laat ze goed uitlekken pak een koekenpan doe de boter er in en bak ze aan een kant even aan. Doe op een bord 2 ravioli's en drapeer de saus erover en omheen garneer evt. met een paar vlierbessen of bramen