RECEPT GEROOSTERDE POMPOEN RAVIOLI MET SALIE BOTER SAUS

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 9 eetlepels boter
  • 3 eetlepels sjalot
  • 240 gr pompoenpuree
  • 3 eetlepels room
  • 3 eetlepels geraspte parmigiano-reggiano
  • 12 verse salie bladeren
  • 1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
  • Zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

Smelt in een grote Sauteer pan over middelmatige hitte 1 eetlepel van de boter. Voeg de sjalot en Sauteer 1 minuut. Voeg de pompoenpuree en kook tot het mengsel een beetje droog is, ongeveer 2 tot 3 minuten. Met zout en peper kruiden. Roer de crème en kook verder voor 2 minuten. Verwijder van de hitte en roer 3 eetlepels kaas en muskaatnoot.. Kruid met zout en peper. Koel volledig af. Snijdt de pasta linten in 3-duim plakken. Plaats 2 theelepels van de vulling in het midden van elk pasta plak. Breng 1 hoek van de plak naar het andere en vorm een driehoek en verzegel de pasta volledig. Voeg de pasta bij gezouten kokend water. Kook tot Al dente, ongeveer 2 tot 3 minuten of tot de pasta drijft en bleek van kleur is. Giet af. Smelt in een grote braadpan de overige 8 eetlepels van de boter en bak de salie tot de boter bruin is. Verwijder van het vuur. Plaats sommige van de pasta in het midden van elk bord en lepel de botersaus over de pasta. Sprenkel kaas over elk plaat en garneer met peterselie.

Recept 5 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk! ipv room kan je ook beetje ricotta toevoegen...