RECEPT PASTA PUTANESCA

Recept van UK Food TV

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 1 sp. peper
  • 6 ansjovisjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 450 gram tomaten, ontveld en fijngesneden
  • 100 gram zwarte olijven, fijngesneden
  • 1 tl kappertjes
  • 350 gram spaghetti, gekookt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • wat vers geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Pasta gaar koken.

Verhit wat olijfolie in pan en voeg spaanse peper, ansjovis en knoflook toe, zachtjes bakken voor 30 seconden daarbij de ansjovis fijndrukken en knoflook niet laten verbranden.

Voeg dan de tomaten, olijven en kappertjes toe, breng aan het pruttelen en zet dan lager en laat ca. 5 min. pruttelen.

Voeg pasta toe aan saus en meng goed. Bestrooien met peterselie en parmezaan.

Meteen serveren.

Recept 28 keer bezocht en 131 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Slecht. Als je wij goed Italiaans koken, koop kookboek van Claudia Rhoden.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker en gemakkelijk klaar te maken!
Ideaal voor dit zomerse weer!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wel lekker, maar ik mis wat groens. Dus ik heb er een kleine salade bij gedaan. Bovendien is het door de ansjovis wel heel erg zout. Daar moet je van houden.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 5 min.pruttelen is te kort. bij de putanesca is het a must dat de saus zeker 30 min.zachtjes blijft door koken.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie In één woord: heerlijk!
Mijn zoon houdt niet van vis én niet van olijven, maar hij heeft zitten smullen. Mijn timing was 'n beetje slecht, dus ik heb de saus iets langer dan nodig laten pruttelen. De saus was daardoor wat minder nat, maar niet minder smakelijk.
Absoluut voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Geweldig!

Echt heerlijk om te eten en het is ook nog zo klaar!



Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ideaal gercht voor als je weing tijd hebt of wil nemen. De gaartijd van de spaghetti was voor mij voldoende. Ook een lekker gerecht als j geen vis lust: de anjovis valt qua vissmaak heelmaal weg. Als je knoflookliefhebber en van verse groenten houd, kan je ook veel tomaten nemen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Geweldig, eindelijk iemand in Nederland die de opasta aan de saus toevoegt zoals het hoort!!! Ik voeg altijd iets suiker toe aan de Roma tomaten of blik tomaten, omdat ze nooit de echte Mediterraanse smaak hebben. Tevens laat ik de saus pruttelen met groentebouillon blokje ipv zout. Ook begin ik met heel fijn gesneden ui. En als je niet van olijven houdt, kun je ze heel eenvoudig weglaten. Ach, zo heeft iedereen zijn eigen variant.