RECEPT PASTA AL FORNO CON POMODORI E MOZZARELLA
Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven. Het zou verboden moeten worden... zo lekker!
Van Jamie Oliver uit 'Jamies Italïe'
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- Zeezout en zwarte peper uit de molen
- extra vierge olijfolie
- 1 fijngehakte witte, zoete ui
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes van goede kwaliteit
- 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld
- een flinke handvol basilcumblaadjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 400 gr orecchiette
- 4 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas, (neem a.u.b. parmezaan van goede kwaliteit en zeker niet dat spul uit een zakje, dat heeft niks met kaas te maken!)
- 3 bollen goede mozzarella van elk 150 gr.
Bereiding
De tomaten ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken. Bij de uitjes en knoflook in de pan doen met een klein glaasje water (Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de tomaten erbij gedaan.) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de wijnazijn.
Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken. Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen.
Ovenschaal invetten met olie. Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een in plakken gesneden bol mozzarella. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas. Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.