RECEPT MAISKOEKJES

Lekker als bijgerecht bij een rijsttafel maar ook als snack

Tapas+Mezze gerecht uit Indonesie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 blik mas, (uitgelekt, ca. 175 gram)
  • 1 kleine prei, grofgehakt, alleen het wit en lichtgroen
  • 1 bosje selderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote rode Spaanse peper of 2 tl sambal
  • 2 eieren
  • bloem
  • 2 tl djinten
  • 2 tl ketoembar
  • 1 el ketjap
  • zout
  • olie

Bereiding

Doe de mas, de prei, de selderij, de knoflook en de Spaanse pepers in een blender en laat deze even draaien. Let op: niet te lang, het moet geen brij worden.
Doe het geheel over in een kom en meng er de eieren, de specerijen, de ketjap, wat zout en vervolgens zoveel bloem door dat het een kleverig deeg wordt.
Verhit in een koekenpan op halfhoog vuur een laagje olie van een halve centimeter en laat eetlepels van het deeg in de hete olie glijden. Strijk ze plat zodat zich een koekje vormt en bak ca. 3 minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin zien. Laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker met zoete chilisaus.

Recept 18 keer bezocht en 70 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Frikadel
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het nog niet geprobeerd, mijn vraag ( de familie is coeliakie en magfdus geen bloem of meel eten, kan de bloem vervangen worden door rijstmeel ?)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik zou voor de geur van de maiskoekjes nog eens wat kunci wortel en kunyit toevoegen.
de wortel is heel geurig en de kunyit is safraan voor de kleur.
succes.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker en makkelijk te maken.