RECEPT LAMSVLEES MET CHAMPIGNONS

Vlees gerecht uit Bulgarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram lamsstoofvlees, in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 grote uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 12 ontpitte zwarte olijven, grofgehakt
  • 4 middelgrote aardappels, in blokjes
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze mee. Voeg de kruiden en de tomaten met sap toe en laat nog 1 minuut bakken. Doe dan de bouillon erbij en laat het geheel afgedekt 30 minuten sudderen.
Voeg de champignons, de aardappels en de olijven toe en laat weer 30 minuten sudderen. Garneer met de peterselie en serveer met rijst of pasta.

Recept 14 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Bulgaarse rundvleesstoofpot
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit gemaakt met sukadelappen. Het smaakte bijzonder goed en we gaan het nog 's doen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie commentaar

hebben zeer genoten van dit recept,onze vrienden
dit ook voorgezet, het zelfde resultaat zeker voor
herhaling vatbaar.en daarom maar uitgeprint
voor nog eens te maken.

grote klasse. wiebe.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit recept is absoluut niet bulgaars!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is een heel lekker recept! En we hebben er van genoten; alleen met dit warme tot zeer warme weer, heb ik de aardappels weggelaten en in spaghetti of rijst had ik geen zin, dus heb ik bami genomen (nou, ja, of dat geen pasta is!) hoe dan ook, heel erg lekker!

Groeten,

Lian Scholte