RECEPT KERRIE MIHOEN VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Door de kerrie mihoen als geurlokker te gebruiken tijdens een demonstratie van tofu, waren de opmerkingen van: hum dat je dat met tofu kunt doen, tot: ja, zo lust ik ook vegetarisch.
Vegetarische gerecht uit China voor 2 personen
Ingredienten
- KERRIE MIHOEN voor 3 personen of 2 hongerlappen vegetarisch en veganistisch.
- ½ zak mihoen of 200 gram vermicelli van La Bio-Idea
- 1 doosje quorn- roerbaktofu voor veganistisch recept
- 3 eetlepels soja
- ½ theelepel ketoembar
- ½ theelepel koenjit
- 3 teentjes knoflook
- Laat de quorn of tofu een uur in de marinade van bovenstaande ingrediėnten staan.
- groenten:
- 1 ui
- 1 prei
- wat olie
- 1 theelepel hindoestaanse masala
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel oerzoet of goela djawa
Bereiding
pan
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui.
Voeg dan de quorn of tofu. Tofu en quorn hoef je maar 5 min te bakken.
Doe er dan de in dunne ringen gesneden prei bij en de masala, zout en suiker.
Laat het geheel nog eens 10 min pruttelen.
Zet een pan op met ruim water. Wanneer dat kookt laat je de mihoen en in glijden. Na een minuut is die al klaar en schep die als laatste door het gerecht.
Je kunt ook vermicelli van La Bio-Idea nemen die moet wel langer koken maar is net zo lekker.
Ik heb er een fijn geraspte wortel bij geserveerd als kleuraccent en het was heel lekker.