RECEPT GEVULDE ROMATOMATEN

Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Gevulde romatomaten
  • 12 roma of pruimtomaten
  • 500 gr kippengehakt
  • Bosje verse kruiden naar keuze
  • 1 rode of groene paprika
  • 2 chilipepers of meer
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Selderijzout
  • Italiaanse kruidenmix
  • 4 eetlepels paneermeel

Bereiding

Snij het hoedje van de Romatomaten en hol ze uit met behulp van een lepeltje. Snij een stukje van de bodem van de tomaten, zodat ze beter blijven staan. Kruid de binnenkant met zout en peper. Plaats de holle tomaten (omgekeerd) op een stuk huishoudpapier.

Plaats de kippengehakt in een kom en voeg dan 4 eetlepels paneermeel, de paprika in stukjes, de fijngesneden ui, de fijngesneden knoflook en de gehakte chilipeper toe. Voeg dan de kruiden nog toe en meng alles tot een deeg.

Verdeel het gehakt over de holle tomaten en plaats allemaal op een ingevette ovenblik. Plaats de hoedjes er terug op en leg op elke Romatomaat een schijfje boter.

Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 minuten.

Lekker met aardappelpuree en een slaatje.

Wijnkeuze:

witte wijn:

Chardonay of Pouilly Fumé

rode wijn:

Chateauneuf du pape

Recept 187 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!