RECEPT GAZPACHO

Spaanse koude tomatensoep, heerlijk op een warme zomeravond.

Soep gerecht uit Spanje voor 6 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Gazpacho
  • 2 el. rode wijnazijn
  • 2 rode paprika's
  • 2 komkommers, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • ˝ theelepel tabasco
  • 5 tomaten, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 240C.
2. Maak de parika’s schoon, snijd ze in vieren en rooster de paprikapartjes in de oven tot de velletjes krullen.
3. Dek de paprika stukjes 5 minuten af met papier en verwijder de velletjes, snijd ze dan in stukjes.
4. Pureer de paprika’s, de bouillon, de wijnazijn, de tabasco, de knoflook, de helft van de bleekselderij, de ui, de tomaten en de komkommers in de keukenmachine.
5. Doe het mengsel in een kom en zet het afgedekt 1 uur in de koelkast. Doe hetzelfde met de overgebleven groenten.
6. Verdeel de gazpacho over de borden. Strooi voor het opdienen de overgebleven groenten over de soep heen.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voorValtaf.nl.

Recept 33 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gazpacho 2
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!