RECEPT BUCATINI A LA AMATRICIANA

Recept voor Bucatini pasta met pancetta tomatensaus

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gr pancetta, dun gesneden
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 rode ui, in dunne schijfjes
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 800 ml tomaten in blik, gepureerd
  • 400 gr bucatini pasta
  • Peterselie
  • Pecorino
  • Zout

Bereiding

Bereidingswijze:
Dit gerecht is een van de beroemdste in het italiaans keuken en een favoriet. Genaamd naar de minuscule stad van Amatrice, vond 100 mijlen oosten van Lazio van Abruzzo dit gerecht kan beide met of zonder tomaten gemaakt worden. Ooit aangezien Abbruzzese herders de traditie beginnen deze gekruide pasta na een dag in de kille berg lucht te eten, heeft het kokende proces altijd met de rijke geur van een vettige stuk varkensvlees sprankelen in de pan begonnen.

Bereiding:

1. Breng zoutwater aan de kook.

2. Plaats de pancetta in dunne sneden in de pan en sauteer enkele minuten en plaats het vlees dan op huishoudpapier. Doe overtollig vet weg en bak met de rest de knoflook, ui en cayennepeper. Voeg de pancetta terug erbij en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten of totdat de pancetta bijna bruin van kleur is. Smaak af met zout en peper en voeg de gepureerde tomaten in bilk toe, verlaag de hittebron en bak 10 minuten.

3. Kook de bucatini in het kokende water Al dente. Giet de pasta af en voeg hem naar de sudderende saus toe. Voeg de peterselie toe voer de hitte naar hoogtepunt en roer alles goed. Verdeel over 4 borden en dien direct.

Recept 18 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vind het een superlekker eenvoudig recept.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Walter, Nedeland moet Nederland zijn. En de tekst van dit recept is inderdaad een lachertje.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat een lekker recept, en ook makkelijk te maken.
Margarita Nedeland moet Nederlands zijn.
Verbeter de wereld begin bij jezelf

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ziet er eerlijk gezegdt nii zow lekker uit maar meestal proeft het wel lekker will het well proev

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het recept ken ik, maar wie heeft in godsnaam dit recept in het nederland vertaal?