RECEPT AUBERGINEDIP

Baba Ghanoush

Tapas+Mezze gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 grote aubergines
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • sap van 1 citroen
  • 2-3 el tahini (sesampasta, verkrijgbaar bij oosterse winkel)
  • zout
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • paprikapoeder of cayennepeper
  • olijfolie extra vergine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de aubergines in de warme oven en laat ze ca. 45 minuten bakken tot de schil verschrompeld is. Haal ze uit de oven en verwijder de steel en de schil zodra ze enigszins hanteerbaar zijn. Doe het vruchtvlees samen met de knoflook, het citroensap, de tahini en het zout in een blender en maal het geheel tot een fijne puree. Doe alles in een schaal en garneer met wat paprikapoeder of cayennepeper, de peterselie en de olijfolie. Serveer er pitabrood bij.

Bij een Turkse variant op dit recept wordt de tahini vervangen door 75-100 ml Turkse yoghurt. Dat smaakt frisser en geeft ook een lichtere kleur.

Recept 30 keer bezocht en 53 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De schil van aubergines laten ook als je ze met een beetje water in een schaal in de magnetron
laat garen. Het is dan veel sneller klaar.
Hoe snel hangt af van de groote van de aubergibes natuurlijk