RECEPT AARDAPPELS MET BASILICUMSAUS

Groente gerecht uit Duitsland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kilo (nieuwe) aardappels, ongeschild en de grotere gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 150 ml water
  • 350 ml witte wijn (bv. Riesling)
  • 60 ml dragonazijn (of gewone witte-wijnazijn met 1/2 tl dragon)
  • zout en peper
  • 3 tl Dyon mosterd
  • 3 el fijngehakte basilicum
  • 2 el roomboter

Bereiding

Doe de aardappels, knoflook, bieslook, water, witte wijn, dragonazijn en zout en peper in een pan. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Laat de saus nog 8-10 minuten koken tot hij met de helft gereduceerd is. Voeg dan de mosterd, basilicum en roomboter toe en laat nog 3 minuten koken. Serveer de aardappels met de saus eroverheen geschept.

Recept 14 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Zuurkool met spek, appel en karwijzaad
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie overheerlijk, echt van genoten.