RECEPT GEGRATINEERDE KREEFT MET KRUIDEN

Een simpel maar lekker recept voor kreeft is (ook te gebruiken voor langoustines/gambas). Zo heb ik eens gamba's gekregen bij restaurant de Visserij in Den Bosch. Dit kan ook goed op de bbq.

Vis gerecht uit Frankrijk voor 1 persoon, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kreeft, gekookt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 2 flinke el. boter
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Kreeft over de lengte doorsnijden en het vlees wat los maken maar wel in de schaal laten zitten!

Boter (smelten) met knoflook en gedroogde provencaalse kruiden met knoflook en peper en zout.

Grill voorverwarmen.

Kreeft met een kwastje erg ruim in kwasten met gekruide boter.

Onder de grill tot gaar/goed warm.

Lekker met stokbrood.

Recept 28 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie goed recept
wij hebben er rijst met boontjes en bosuitjes bij gegeten,bosuitjes gedeeltelijk op de kreeft en de boontjes
iets meer knoflook
heerlijk

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie wij hebben de boter vervangen door olie.
en wat meer knoflook gebruikt!en met pasta er bij
was het heel lekker!!
groeten veurs