RECEPT BULGAARSE AARDAPPELMOUSSAKA

Vegetarische gerecht uit Bulgarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg aardappels, geschild en in dunne plakken
  • 350 gram feta, verkruimeld
  • 125 gram boter op kamertemperatuur + 1 el
  • zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 300 ml Bulgaarse yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bodem van een grote ovenschaal in met 1 el boter en verdeel er 1/3 deel van de aardappelplakken over.
Klop de feta en 100 gram boter door elkaar en spreid de helft van het mengsel uit over de aardappels. Strooi er wat zout en peper en 1 tl paprikapoeder over (niet teveel zout, want de kaas is al zout!). Leg hier weer 1/3 deel van de aardappels op, daarbovenop de andere helft van het feta-botermengsel met de kruiden en eindig met een laag aardappels. Leg hier en daar een klontje van de resterende boter en zet de schaal onafgedekt 30 minuten in de oven.
Klop ondertussen de eieren door de yoghurt met een snufje zout en peper en giet dit mengsel over de moussaka. Laat nog 30 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin ziet.

Recept 29 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie en met nog wat dille: heeeeeeeeeeeeeeeerlijk!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit recept voor 40 gasten op 1 van onze vegetarische avonden in het VanHarte resto gekookt. Heb echte bulgaarse schapenkaas gebruikt en roomkaas.
Men was dolenthousiast, zelfs die gasten die normaal gesproken wel heel erg prijs stellen op hun stukje vlees vonden het voor herhaling vatbaar!