Kerst recepten

Tonijn met zwarte olijven dressing

15-2-2003 - Vis gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Voorgerecht - Amerika - Maak een dressing van de dl olijfolie, citroensap en olijvenmengsel. Breng op smaak m...... 3 el citroensap 1 dl + 2 el olijfolie 0,5 dl olijven fijngehakte olijven 1 stuk tonij.....

Tonijnspiesjes met rode ui

15-2-2003 - Vis gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Lunchgerecht - Amerika - Liefst bereiden op bbq, anders grillpan. Meng olie, citroensap en rozemarijn en la...... 6 el knoflookolie 2 el citroensap 4 tl gehakte rozemarijn ca. 250 gram tonijn, in dobbe.....

Bosvruchtensaus (voor bij wild)

26-11-2002 - Saus gerechten - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 30 keer - Bijgerecht - Nederland - Sjalotje fruiten in 1 el boter met de knoflook. Dan de jam erbij en dit even bakken t...... 1 flinke el bosvruchten jam 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1,5 dl s.....

Rode Wijnsaus

26-11-2002 - Saus gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Bijgerecht - Nederland - Zet het vleesafval aan in de boter voeg knoflook, katenspek en bouquet toe, laat even...... 200 gram rundvleesafval, fijngesneden (eventueel soepvlees) 25 gram katenspek, kleingesne.....

Aardbeien met witte port spoom

19-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 40 keer - Bijgerecht - Nederland - Verwarm de witte basterdsuiker met het water tot de suiker is opgelost. Laat de suike...... 150 gr. witte basterdsuiker 5 dl water 500 gr. aardbeien sap van 1/2 citroen 1/2 el ge.....

Grote garnalen met knoflook en limoen

19-11-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 5 keer - Doorgestuurd: 39 keer - Bijgerecht - Frankrijk - pel de garnalen, maar laat kop en staart eraan zitten. Verwijder het zwarte darmkanaa...... 8-10 groete rauwe garnalen 3 el olie 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 groene peper.....

Hertenbiefstuk met lente uitjes in sake

19-11-2002 - Vlees gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Frankrijk - kook de jasmijnrijs volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout Verhit de boter ...... 150 g. jasmijn of pandanrijst zout, peper 2 hertenbiefstukjes a 150 gr. 10-15 lenteuitj.....

Eendenborst met paddestoelensaus

19-11-2002 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 179 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - verhit 30 g. boter in een grote koekenpan en bak hierin de paddestoelen op hoog vuur ...... 40 gr. boter of margarine 500 gr. gemengde paddestoelen 3 sjalotjes, fijngesneden 2 tee.....

Gekarameliseerde preitjes

19-11-2002 - Groente gerechten - Bezocht: 5 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Bijgerecht - Frankrijk - snij de preien allemaal op gelijke lengte op 18-20 cm (of een lengte die past in koek...... 8 niet al te dikke preien (totaal ong. 1500 gr.) 25 gr boter of margarine 1 1/2 el licht.....

Melktert

13-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 7 keer - Doorgestuurd: 40 keer - Nagerecht - Zuid Afrika - Bodem: Meng bloem en suiker Rasp de koude boter en wrijf erin tot kruimelig. Druk ...... Taartbodem: 250 ml (1k) bloem 12,5 ml (1el) poedersuiker 125 gr (1/4pond) boter beetj.....

Melktert (korstloze)

13-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 5 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Nagerecht - Zuid Afrika - Klop de boter, eigeel en suiker goed samen. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg...... 25ml (2el) gesmolten boter 3 eieren, wit en geel gescheiden 125ml ( ½ k) suiker 250ml (.....

Kabeljauw met brie

11-11-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 63 keer - Hoofdgerecht - Groot Britannie - Oven voorverwarmen op 200 graden. Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, ...... 4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram p.st. 1/2 tl citroensap 2 el bloem 2 el boter 1 rod.....

Witloofsoep

15-10-2002 - Soep gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Lunchgerecht - Belgie - Stoof de uien in water boter en voeg er de in stukken gesneden witloof bij. Voeg de s...... 2 uien, fijngesneden 500 g Belgisch witloof 2 flinke eetlepels suiker (om het bittere va.....

Pasta met zalm en mascarpone

15-10-2002 - Pasta gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 196 keer - Hoofdgerecht - Belgie - Ui en look stoven in wat olijfolie. Tomaten toevoegen en kruiden. 5 minuten laten sud...... ui, fijngegesneden 1 teentje look 1 blik gepelde tomaten in fijne stukjes 1 pak gerook.....

Geconfijte Zalmfilet in kruidenolie

26-9-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 5 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Wrijf de zalmfilets aan alle kanten in met persillade- en provençaalce kruiden, zout...... 4 x 200 gram zalmfilet zonder vel sap van 1 limoen 1 theelepel truffelolie, echte 3 eet.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home