browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hanoi

Posted by on juli 30, 2024

De rit naar Hanoi in een luxe bus is erg comfortabel. We stoppen nog ergens voor een toilet stop en wat te drinken. Ons hotel ligt midden in het Old Quarter en ziet er mooi uit. We kunnen meteen de kamer op en we hebben nu 2 aan elkaar liggende kamers met tussen deur, top! Eerst een late lunch, com tam bij een lokaal tentje, erg leuk, Rosalie vindt het wat minder ;-). Prima eten! Eerst nog ff zwemmen en dan gaan Florian en ik naar de film, de nieuwe Deadpool & Wolverine. We hebben de luxe voorstelling, een kleine zaal, luxe, uitklapbare stoelen en een deken. Heerlijk om zo film te kijken! Daarna gaan we terug naar het hotel. We besluiten om broodjes te halen, Alice en ik bahn mi en de kids doner. Prima broodjes!

De volgende dag gaan we na het ontbijt op pad, eerst nog koffie en daarna naar het Hanoi Hilton, oude gevangenis. Mooie bezienswaardigheid, vertelt wat meer over de geschiedenis van Vietnam. Daarna is het lunchtijd, helaas begint het ook hard te regenen. Bij het schuilen blijkt dat we naast een sushi restaurant staan, dan maar sushi als lunch ;-). Top sushi, lekker gegeten! Helaas blijft het regenen en blijven we wat langer zitten. Een Grab regelen nu lukt niet! Als het wat minder hard regent lopen we naar een winkelcentrum, ff wat beschut. Luxe winkels, net zo duur als bij ons, we drinken even koffie. Dan weer naar buiten, een taxi staat er wel. Hmmmm. Ben ik nu opgelicht? De meter geeft wel 480 (x1000) aan, maar voor zo’n klein stukje! Ik betaal uiteindelijk 380.000, 10x Grab! volgende keer taxi bedrag afspreken/onderhandelen! In het hotel ff chillen, we vragen nog om een schoonmaak en gaan dan maar in de skybar zitten met een spelletje. Blijft lachen met z’n vieren dat spelletje! 🙂 Het regent nog steeds! ‘s Avonds gaan we Hotpot eten. Hartstikke lekker en super Vietnamees, geen Engels menu, geen westerlingen, met Google translate komen we er uit ;-). Gelukkig lukt het nu wel om een Grab terug te krijgen.

Na het ontbijt ga ik koffie halen en chillen we tot 11.15, dan worden we opgehaald voor een foodtour. Wat volgt is een wandeling van zo’n 3,5-4 uur met regelmatige stops voor eten en drinken. Het is gelukkig het merendeel droog maar op het eind begint het toch nog te regenen. Zelfs een poncho wordt voor ons geregeld! We zien trainstreet nog, de eerste stop voor eggkoffie, helaas is voor het eerst in lange tijd de trein op tijd! Wij zijn net te laat, ik zag hem door de straat gaan, jammer! De eerste eet stop is voor bun cha, top! Bbq gehaktballetjes en spek in een soort van bouillon waar je knoflook en chili in kunt doen met noedels en kruiden/sla, erg lekker! Dan weer een leuke wandeling, erg g fijn zo dat ik eens niet hoef na te denken, en klagen doet niemand tegen onze gids ;-). Dan weer een eet stop voor Cha ca, vis met lente-ui en dillle met vissaus en noedels en pinda’s. Lekker! Weer wat wandelen, helaas begint het weer te regenen maar een poncho is zo geregeld. Het volgende is een tentje met zelf maak rolls met lekkere dip saus met verschillende vullingen. Daar krijgen we kumquat limonade bij, tenminste ik skip het bier ;-). Als laatste stop nog een toetje, heel veel verschillende en we proeven verschillende, sticky rijst met mango, crème caramel en iets met bruine rijst en yoghurt, nu met verse jus. Het was een leuke tour! Als we terugkomen op de kamer komen ze net schoonmaken en gaan we nog ff op een terras zitten. Daarna gaan Florian en ik zwemmen en de dames shoppen. Verder doen we niet zoveel meer, ff wat voor het vliegen halen en wat eten. Morgen naar Singapore, de laatste bestemming van deze vakantie.

Comments are closed.