browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Halong Bay Cruise

Posted by on juli 28, 2024

Onze chauffeur is weer mooi op tijd om ons de terug te brengen naar Halong Bay, naar de haven. Eerst nog ff pinnen en het is weer een leuke rit door stadjes en op het eind een stuk snelweg. Hoe het verkeer hier gaat blijft wonderlijk, echt zo anders dan bij ons. Voorsorteren bijvoorbeeld dat doen ze hier precies omgekeerd naar mijn idee, als je ook wil draaien dan neem je de meest rechter baan en gaat dan langzaam naar links en het werkt! Eenmaal bij de haven is het een drukte van jewelste van mensen die op een cruise gaan of komen of een dag trip. Ons cruise bedrijf is de grootste en zit centraal in het midden. Vanaf het moment dat je binnenloopt lijkt het of je niet meer hoeft te denken ;-). Bagage wordt gepakt, inchecken geregeld, transfer geregeld tot je op de boot mag. Persoonlijk komen ze langs om te vertellen wat het allemaal inhoud. Na een uurtje kunnen we naar de boot. Eerst een kleine voor naar de grote boot, paar minuutjes en dan zijn we er. Op de grote boot krijg je weer persoonlijk te horen hoe het allemaal werkt, iets anders voor ons omdat de meesten 1 nacht doen en wij 2. We krijgen snel een lunch buffet wat prima is, ook dat is ff fijn, niet hoeven kiezen wat we gaan eten ;-). Zo’n cruise bestaat dus uit varen langs mooie plekken en excursies. De eerste is een grot, de grootste van Halong Bay. Wel wat druk maar mooi en natuurlijk afzien door de trappen ;-). Na een uur zijn we weer op de grote boot. De volgende excursie is kayaking dat doen alleen Florian en ik. Heel mooie plek, in een lagune, helaas geen foto’s ivm het water ;-). We zien ook nog een apen familie met baby aapjes, erg grappig om te zien, zeker de kleinste die nog niet zo handig is en opgevangen moet worden. Daarna chillen tot het avondeten. We hebben een mooie cabine met geweldig uitzicht door het grote raam. Echt supermooi om zo hier te zijn! Voor het eten happy hour op het dek en met een spelletje hebben we de grootste rol. Het avondeten is een geserveerd menu, prima eten maar veel te snel voor ons en daardoor ook teveel. Veel te vol. Al met al weer een intensieve dag met genoeg gezien.

De volgende dag natuurlijk ontbijt, ook weer prima. En dan gaan de 2 nachters naar een dagboot voor een dag programma. Het is een iets kleinere grote boot zeg maar. Nu gaan we een stuk verder de baai in en daar is het een stuk rustiger. Eerst naar een kleine grot met mooi uitzicht. Daarna weer kayakken of een oester museum. De dames naar museum en Florian en ik natuurlijk weer zelf op pad met de kayak. Vermoeiend en je rug naar de klote maar leuk. Daarna nog een stop om te zwemmen in het lauwe water van de baai ;-). Leuk dagje weer zo. Rond 15.30 zijn we terug op de grote boot. Om 16 uur hebben we een massage gepland, 45 minuten je nek en rug. Heerlijk! Dan nog ff chillen, douchen en naar het happy hour ;-). We krijgen wat hapjes en doen weer een spelletje. En dan etenstijd. Gisteren hadden we aangegeven in het menu dat we 1 voorgerecht niet hoefden, tenminste dat was de bedoeling. De bemanning dacht dat we dat gerecht niet lustten, dus hadden ze iets vervangend gekozen. Het nieuwe menu lag op tafel en weer 5 gangen dus, weer in een razend tempo maar nu dus met de kennis om niet alles te eten. Later vroegen ze ons of het eten niet goed was en toen vertelde ik wat onze bedoeling was. Schijnbaar een cultuur ding, je moet alles krijgen waar je voor betaald ;-). Na het eten nog even squid vissen en ja hoor ik vang er 1! Jammer genoeg de kids niet en na een uur is het wel voldoende. Morgen nog eventueel een excursie, ff het weer afwachten en dan nog een brunch en dan naar Hanoi, laatste stop in Vietnam

De ochtend van vertrek is het flink aan het regenen en onweren, de excursie ga ik niet doen ;-). Grappig is dat ie wel doorgaat, tenminste er wordt omgeroepen om te verzamelen! Dus gewoon wat langer in bed en relaxen tot we, Alice ;-), gaan inpakken. Op naar Hanoi!

Comments are closed.