browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hue

Posted by on juli 21, 2024

Vanochtend rustig aan voor we naar het station van Danang gaan. We lunchen vroeg met wat bahn mi’s, goede, zonder zwillies ;-). De Grab brengt ons op tijd naar het station, we zijn wat vroeg! Eens kijken hoe de rit naar Hue via de Ha Van pas gaat, hopelijk trekt het open. We hebben een slaap cabine, top! Helaas trekt het niet open. Het is heel leuk om zo’n ritje met de trein te maken, wel jammer dat de uitzichten zo niet zo mooi zijn, ook de kabels die langs het spoor staan belemmeren het zicht. Dus een auto voor het uitzicht zou beter zijn en natuurlijk beter weer. Maar het blijft een leuke ervaring zo’n treinreis in een vreemd land! Als we er bijna zijn moeten we al onze cabine uit, dat bijna valt wat tegen! We staan nog zeker 15-20 te wachten, vreemde actie! Ach ja. We zijn in Hue. Een Grab is zo geregeld maar iemand wil ons wel brengen, maar is wel duurder, hmmm snap het niet ;-), dus nee we nemen gewoon Grab! En nu eens een chauffeur die wat Engels spreekt en zich meteen goed verkoopt ;-). Hij mag ons in ieder geval terug naar het vliegveld van Danang brengen en waarschijnlijk ook een dagje sightseeing Hue verzorgen. Alice is niet zo lekker dus morgen een rustdag. Het hotel is mooi, sjiekste tot nu toe ;-). We hebben 2 kamers met tussendeur. We gaan bij een klein homecooking restaurantje eten. Het blijkt een goede keus te zijn! Het regent en daardoor iets minder warm, nu wil ik wel de lokale specialiteit, Hue Runder noedelsoep, Top! Erbij nog wat groenten, limoen en iets pittigs. Rosalie de Pho van kip, die is misschien nog wel lekkerder. Alleen Florians gebakken noedels zijn wat minder. Als afsluiter nog koffie, dat duurt wat langer maar wij hebben de grootste schik. Ik vraag uiteindelijk of er een probleem is en pas dan zeggen ze de at het nog ff duurt, we zien even later dat er melk gebracht wordt ;-). Het regent nog steeds als we terug lopen, hopelijk morgen beter weer.

De dag begint in ieder geval goed qua weer. Natuurlijk eerst ontbijt en dat is in dit hotel zeer uitgebreid! Na het ontbijt op zoek naar koffie, leuk tentje om de hoek van het hotel. Daarna gaan we wat rondkijken, ff naar een supermarkt om thee voor Alices keel te vinden. Zeker met de zon erbij is het warm! We vinden nog een mediamarkt maar ook hier geen Fitbit. Alice is nog niet lekker dus we lopen weer terug. Ik ga nog ff wandelen over de bruggen van de rivier een wat langer rondje. Ik ben weer doorweekt als ik terug ben ;-). Ff douchen en dan gaan we lunchen bij Ninas. Een toppertje, alles is lekker. Alice en ik delen de specialiteiten van hier, verschillende dumplings en ze hebben ook huisgemaakte saté, dat is hier een soort sambal badjak. Florian heeft zijn lekkerste nasi en Rosalie claypot kip met caramel, ook erg lekker. Vers sap erbij en het is weer top! Na de lunch gaan we relaxen bij het zwembad, het is inmiddels weer bewolkt geworden maar zeker niet fris ;-). Ik gebruik een wat te kleine badjas, Aziaten zijn kleiner en smaller zullen we maar zeggen ;-). Later begint het weer flink te regenen maar dan zijn we alweer op de kamer. Als we weer opzoek gaan naar het avondeten is het alweer droog. Het avondeten is niet zo goed, helaas. We sluiten af in de Skybar van het hotel.

Helaas is Alice nog niet opgeknapt. Ze besluit niet mee te gaan vanmiddag. We ontbijten op ons gemak, nog ff koffie en nog ff zwemmen en dan alweer lunchen, weer een lekkere! Vanmiddag gaan we sightseeing met onze Grab driver. Eerste stop een tombe, Tomb of Tu Duc King’s Wife, da’s nogal een flinke! Het blijkt een heel park/terrein te zijn. Erg leuk en interessant om rond te kijken en ook lekker rustig qua mensen. Leuk foto’s maken en rondwandelen al blijft het natuurlijk snikheet! We sluiten af met wat kouds. Daarna naar de volgende stop, Pagoda Thien Mụ. Hier zijn we zo klaar, mooie pagode en mooie bonsai boompje achterin het terrein. De laatste stop is het Imperial city complex. Een heel groot terrein, maar ik vind het niet zo mooi. Hier zijn we eigenlijk vrij kort geweest, zeker in verhouding. Het was een leuk en door de warmte toch wel een intensief middagje. Fijn met onze privé chauffeur! Morgen weer naar een volgende plek, Halong Bay!

Comments are closed.