browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Danang

Posted by on juli 17, 2024

Na de lunch, de laatste keer White Rose dumplings, gaan we naar Danang, kort ritje van zo’n 40 minuten. Prima appartement vlakbij het strand. Als we de spullen boven hebben gezet gaan we ff koffie drinken, er zit genoeg in de buurt! Als we terug komen besluiten we om naar een grote supermarkt te gaan, eens kijken of ze hier mijn scheermesjes hebben. Leuke supermarkt, en ja ze hebben mijn scheermesjes! Leuk om te zien wat er allemaal te krijgen is. Als we teruggaan is het gaan regenen, Grab duurt opeens wat langer. Die avond gaan we com tan (gebroken rijst met vlees e.d.) halen, het blijkt hele lekkere te zijn! Dat doen we nog een keer maar dan gaan we er zitten!

Vandaag gaan we na het ontbijt naar de Marble Mountains. Helaas is het erg bewolkt. We gaan met de lift ipv de trap naar boven. Het is niet heel bijzonder, de laatste grot is dan wel weer mooi. Dan zie ik nog een pijl naar het hoogste punt, nou dat hebben Florian en, vooral, ik geweten. Man wat was die trap afzien met de temperatuur en luchtvochtigheid zoals ie is. Eenmaal boven moest ik echt ff bijkomen! Gelukkig wel een leuk uitzicht, iets minder door de bewolking. Naar beneden ging een stuk soepeler ;-). Alice ging ff wat kouds voor ons halen en ook nog wat water om over ons hoofd heen te gooien. Doorweekt was ik toch al! Het was inmiddels al 11.00. Eerst wil Alice nog ff koffie en dan nemen we een Grab naar een lunch plek waar ze bahn xeo hebben. Leuk plekje met alleen maar locals. Het blijkt top te zijn, crispy pannenkoekjes, nem lui (soort gehakt spiesjes) en bbq rundvlees, voldoende kruiden en sla, komkommer en ingemaakte papaja en wortel en natuurlijk rijstvellen om op te rollen. Na de lunch gaan we terug naar het hotel, ff opfrissen want vooral ik heb me doorweekt gezweet! Ff kort chillen en dan gaan we naar de film, eens kijken hoe dat werkt in Vietnam. Bijna hetzelfde behalve dat je alles bij de kaartjes kiest, dus ook drinken en snacks. Het lukt uiteindelijk wel want qua popcorn hebben ze nogal een smaken (behalve gewoon zout ;-)). De film, Twisters, is leuk. Dan ff naar een HSBC pin, bij de Drakenbrug, hier kunnen we wel flink pinnen ;-). Dan terug naar het hotel, de kids hebben nog geen honger dus we gaan wat later eten. Later dus naar hetzelfde tentje van de eerste avond, Com Tam, erg lekker! Leuk detail, geen messen hier maar een schaar om je vlees en springrolls te knippen! Als afsluiter nog een koffie en wat luxe pastries.

De volgende dag willen we eigenlijk naar Marble Mountains maar het is opeens later en misschien te heet dus dat wordt een dag later. In plaats daarvan proberen we nog een keer een Fitbit te vinden. Hoppa in de Grab naar een soort mediamarkt, helaas geen fit bit, wel die van Xioami, maar dat doen we maar niet. Dan opzoek naar een pinautomaat, het wordt me het wandelingetje wel door downtown Danang ;-). Uiteindelijk zijn we weer bij die supermarkt en de kids hadden daar wat gezien om te eten, gefrituurde kip. Hmmm wil ik dat?!? Het blijkt een Vietnamese keten te zijn en het is lang niet zo fastfood als je zou denken. Het blijkt uiteindelijk prima te zijn, wat slowe fastfood ;-). Kids gefrituurde kip, ik een bulgogi burger en Alice kipspiesjes met rijst. Eigenlijk wel lekker gegeten. En ook nog kunnen pinnen! Weer een stukje gewandeld om koffie te drinken. Daarna weer terug met Grab en dan zien we een HSBC pin, daar gaan we morgen ff terug om wat meer te pinnen dan met de Vietnamese banken gaat en het zit bij de draken brug, kan ik gelijk wat foto’s maken. Florian en ik gaan nog ff zwemmen op het dak. We gaan op tijd eten omdat we bij een populair seafood restaurant willen gaan eten. Dat blijkt helemaal geweldig te zijn, super verse kreeft, krab, grote garnalen, knoflook nasi, morning glory. De krab in Singapore saus, beetje pittig, de garnalen en kreeft in een knoflook boter saus. Top!! Na de bestelling gaan we de kreeft en krab uitzoeken en wegen. En zo handig, als het klaar is …. ze peilen de garnalen, kreeft en krab voor je! Al zul je toch je handen vuil moeten maken ;-). Als afsluiter gaan we een toetje bij een soort van banket bakker doen, ook voor koffie. Daar hebben ze hele mooie ‘taartjes’ enzo.

Morgen vertrekken we naar Hue, met de trein over de Ha Van pas.

Comments are closed.