browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hoi An

Posted by on juli 15, 2024

Vanaf Ben Tre nemen we eerst een taxi naar het vliegveld in HCMC. We zijn mooi op tijd. Bij het inchecken blijkt dat ze mijn doopnaam ook willen hebben, hmmm nog nooit gehad. De wijziging betekent een nieuw ticket!! Oplichting, geen idee. Nou ja dat moet dan maar. Ook nog bericht van 40 min vertraging, onze lol kan niet op! We lunchen bij de Mac 😉 en nog ff koffie bij Starbucks. Daarna gaan we door de security heen en wachten. Uiteindelijk valt het mee, de vlucht is een stuk korter. Op het vliegveld gaat het snel, bagage is er zo en er wacht iemand op ons om ons naar het hotel te brengen.

Eerste wat opvalt hier is dat het er een stuk netter uitziet en minder druk. De rit duurt een 50 minuten en je kijkt je ogen weer uit. Omdat het nu donker is zie je dat velen (fietsers en scooters) zonder licht rijden en dan zie je ze echt niet goed! Ons hotel zit net buiten het drukke deel van Hoi An, maar daar loop je zo naar toe. Bij het inchecken krijgen we meteen wat folders mee voor tours in de buurt. Eerst gaan we eten, vlakbij, het ziet er toeristy uit ;-). Gelukkig blijkt het eten goed te zijn, ik kies iets dat wat minder is, de rest is top! Fried Rice, stukjes gegrild vlees om rolletjes van te maken en soort gehakt spiesjes met sla ook om rolletjes mee te maken, heerlijk! En natuurlijk spring rolls, super crispy! Top gegeten!

De volgende dag begint met ontbijt, prima verzorgd. Dan familie beraad ;-), de plannen om wat te doen. We besluiten om een snorkel excursie te doen naar Cham Island, een keer weer fietsen en een chauffeur naar de My Son ruïne. Ik bel nog of een privé tour kan voor het snorkelen maar dat is echt te duur ;-). De kids krijgen dan de kamer naast ons, dat vinden ze fijner en zo hebben we opeens een heel groot balkon, wel lekker. Daarna wandelen we een stukje om koffie te drinken. Pfff wat is het warm. Overdag is het vrij rustig in Hoi An, begrijpelijk! We belanden in een leuk tentje op de bovenverdieping, relaxt zitten en vrij koel. Daarna wandelen we terug en ga ik de excursies enzo regelen. Nog ff relaxen en dan mogen we alweer lunchen. Ik heb iets uitgezocht, vrij dichtbij en dat blijkt een topper te zijn! Deze keer de specialiteiten bestelt, heerlijk! White rose dumplings, fried rice, spring rolls (verse) en de gefrituurde en chicken rice! We wandelen wat om en gaan weer terug, lekker nog ff zwemmen. Ik zoek nog ff een fietsroute uit voor morgen. Dat wordt weer leuk.

Later die middag gaat het flink regenen en als we gaan eten is het vrij koel. Weer iets leuks uit gezocht, weer specialiteiten, deze keer Cao Lau, dat vind ik niet geweldig en ook Rosalies wonton soep is mwoah. De dumplings en noedels zijn top. Nu is het weer een stuk drukker en in het donker ziet het er prachtig uit! We gaan nog ff koffie drinken en dan is er alweer een dag voorbij.

Na het ook ontbijt gaan we fietsend naar het strand. Het drukke Hoi An uit is de eerste klus. Als we buitenaf zijn is het lekker fietsen. We rijden 1x verkeerd, maar dat maken we weer goed. We maken 1 stop in een lokaal tentje, meteen ventilators bij ons gezet en dan is het prima zitten. Daarna door naar het strand. We kunnen onze fietsen kwijt in een soort van stalling. Je mag hier niet zomaar je fiets of scooter parkeren! Op het strand zijn er genoeg strand tenten, wij nemen eigenlijk meteen de eerste, moet je eigenlijk niet doen ;-). Het eten blijkt hier niet geweldig. Maar het is een leuk dagje strand zo, fijne ligstoelen in de schaduw en prima prijzen voor ons. Helaas dus de lunch niet geweldig. Om 15 uur fietsen we terug, weer een mooie route, zeker buitenaf. Voor we de drukte ingaan stoppen we nog voor wat te drinken, lekkere fruit icetea, wat te zoet maar met wat ongezoete icetea, lekker fris. In Hoi An, het oude centrum, is het niet fijn fietsen. Bij terugkomst plonzen Florian en ik meteen in het zwembad, das dan echt heerlijk! ‘s Avonds eten we top, Bun Cha, garnalen met knoflook, Hoi An wontons, nasi en morning glory met knoflook. Voor het eerst eigenlijk teveel! We wandelen over de avond markt terug. Nog een tasje voor Rosalie, een ‘echte’ Marc Jacobs van echt leer! 😉

Vandaag gaan we op een snorkel excursie naar de Cham Islands. We moeten al vroeg op, 7.30 halen ze ons op. We gaan naar 2 plekken, dan lunch en dan ff chillen op een strand. Het grootste nadeel van een groepsexcursie is het wachten op vreemden ;-). Voor we er zijn duurt vrij lang, om ca. 10 uur liggen we in het water. Het is prima snorkelen, kids klagen over mini kwalletjes die prikken maar ik heb er weinig last van. De 2e plek is leuker, daar zijn wij ook de enige boot. Het snorkel deel van de excursie is prima. De lunch daarentegen is klote, smaak misschien goed maar het is allemaal koud! Het gegrilde vlees met wat rijst lukt nog wel maar de koude, gummie, inktvis is echt zonde zo. Wat ik zeg qua smaak prima maar doordat het al ff staat echt een heel stuk minder lekker. Het chillen is dan weer ok, mooi strand onder palmbomen, jammer van al die mensen ;-). De boottrip terug is prima en ook zijn we snel terug bij ons hotel. Meteen ff afspoelen in het zwembad met Florian en dan ff relaxen op onze kamer. Toch best intensief zo’n dagje. ‘s Avonds gaan we sushi eten, prima maar lang niet zo goed als in HCMC!

Vanochtend haalt een chauffeur ons op, we gaan naar My Son Sanctuary, een ruïne vanuit het hindoeïsme. Helaas is het vandaag bewolkt en regent het zachtjes. De voorspelling bij My Son zou beter moeten zijn. Het is een uurtje rijden, leuke rit en het wordt wat rustiger hoe verder we het binnenland ingaan. We spreken met de chauffeur af dat we zo’n 1,5 uur blijven. Na het kaartjes kopen lopen we het gebied in en even later staat een rij voor een busje. Wel fijn want ondanks het bewolkt en miezeren is het warm. Nu wordt je tot vrij dicht bij de ruïnes gebracht. Het miezeren wordt ondertussen ook regenen. De ruimtes en het het landschap zijn erg mooi, de regen zorgt dat het allemaal wat sneller gaat ;-). Het is een beetje dubbel want met zon is het heel warm, maar nu is het ook niet fijn. We lopen wel het hele rondje maar dus wat sneller. Uiteindelijk zijn we er ruim 1,5 uur en gaan we terug. We lunchen Vietnamees, niet geweldig, de white rose dumplings zijn wel weer top en Florians nasi ook! Het blijft regenen dus onze kraag bestaat uit een dutje en chillen ;-). De kids willen vanavond iets Italiaans. E gaan bij Goodmorning Vietnam eten. Gelukkig blijkt het erg lekker te zijn, Alice en ik delen een spaghetti vongole en een pizza Margarita en ook de ravioli en de pizza van de kids zijn top! We sluiten af met een koffie. Morgenochtend hoop ik nog vroeg Hoi An in te lopen want in de avond is het heel erg druk! Ondanks dat het 7 uur is is het toch al vrij druk op straat, het ziet er iets minder mooi uit, maar wel dus minder mensen op straat dan in de avond. Ik haal 2 bahn mi’s bij de 2 bekendste tentjes. Deze zijn een stuk beter dan die in HCMC, volgende zonder het zachte spek (zwillies ;-)). En als laatste heiligschennis hier, ik neem koffie mee van Starbucks (alleen maar omdat die grotere hebben en makkelijk togo net tray enzo ;-)).

Straks gaan we naar Danang, de volgende stop. Conclusie Hoi An, heel mooi plaatsje, in het hoogseizoen, vooral ’s avonds veel te druk.

Comments are closed.