browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vertrek naar Vietnam

Posted by on juli 6, 2024

Na vorig jaar geen zomervakantie te hebben gehad, tenminste niet weg geweest gaan we dit jaar weer lekker weg. Vietnam is het geworden, van zuid naar noord en op de terugweg nog een paar dagen Singapore.

We gaan met de trein naar Schiphol, Ber brengt ons naar het station. Op Schiphol is het toch drukker dan ik verwachtte, maar het gaat allemaal prima. Redelijk op tijd vertrekken we, de eerste maaltijd valt wat tegen ;-). Deze keer zelfs gratis wifi, werkt best om wat te surfen of te appen. De vlucht is tot halverwege prima, geen rare dingen. Filmpje kijken, dutje, podcast en meer films.

Daarna gelukkig ook geen rare dingen. Eenmaal in Singapore eerst wat eten, kids westers en Alice en ik Aziatisch. Daar vertelt Alice dat ze de turbulentie zo erg vond. Hmmm ik heb er niet zoveel van gemerkt ;-). Dan op zoek naar ons transit hotel, ff wandelen. 1 kamer is meteen klaar de andere duurt iets langer, maar dan mogen we ook langer blijven, deze kamers gaan per tijdsblokken, wij dus 2 kamers voor 6 uur.

Tuurlijk val je in slaap na bijna 13 uur vliegen, jammer alleen dat je dan na 4-5 uur zo verrot wakker wordt ;-). Iedereen heeft geslapen en net voor 14 uur gaan we ‘ontbijten’, wat best prima is, maar nog niet echt honger, in ieder geval wat gegeten. Dan moeten we van terminal 1 naar 2, met de skytrain. Daar gaan we op zoek naar koffie en nu nog een keer Starbucks, in Vietnam gaan we naar die leuke kleine, lokale tentjes. Dan kunnen we naar de gate, blijkt best een eindje wandelen. De vlucht gaat goed, lekkere nasi gehad en iets vroeger dan verwacht in HCMC. Bij de douane is het erg druk en het gaat heel langzaam tot er een nieuwe/extra dienst start. Ik zorg dat we in de rij staan die daarnet meest van profiteert en dat lukt, opeens staan er nog maar 4 voor ons ipv 20-30 man! Een hele strenge dame, ik schiet er van in de lach ;-). Ondertussen is ons appartement in HCMC geannuleerd, het lukt niet de creditcard te belasten, we hebben net een sim dus ik bel en ik mag cash betalen (3 Sims, onbeperkt 30 eu). Gelukkig nog wel de oude prijs van appartement en het vervoer erbij. Daarna gaat het allemaal snel, buiten wacht iemand op ons en met een 30-40 min zijn we er. Eerste indruk door de rit, wat een scooters en druk maar ze rijden niet agressief, rustig rijden en opletten. Het appartement is prima, top uitzicht en genoeg dichtbij. We scoren nog wat drinken, chips en noodlesoepen en dan mogen we naar bed. Morgen begint het echt!

Comments are closed.