Kerst recepten

Raapstelen Roergebakken raapsteeltjes

24-2-2001 - Groente gerechten - Bezocht: 31 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Was de raapstelen, laat ze goed uitlekken en snijd ze in grove stukken. Verhit de oli...... raapstelen 400 g tomatensap 1/2 dl sherry medium dry 1 el knoflook 1 teentje ol.....

Tijm Geroosterde Knoflooksaus

14-2-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Bijgerecht - Amerika - Snijd de kop van de knoflook, doe in aluminiumfolie en besprenkel met wat olie, en pe...... 2 knoflook bollen 1 el verse tijm, gehakt 3 sjalotjes, gehakt 2 el rode wijn azijn 3 d.....

Roergebakken spinazie met knoflooksaus

14-2-2001 - Groente gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Bijgerecht - Amerika - Meng de bouillon, soja, sherry/whiskey, azijn, bloem en suiker. In een wok de olie ve...... 0,8 dl kippebouillon 1 1/2 el sojasaus (japanse) 1 el whiskey of sherry 1 el rijstazijn.....

Gebakken Spinazie met Pancetta

14-2-2001 - Groente gerechten - Bezocht: 23 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Bijgerecht - Amerika - Kook de spinazie in kokend water met wat zout, ca. 2 minuten. Goed afgieten en afspoe...... 1 kg spinazie, dikke takjes verwijderd 50 gram pancetta, fijn gesneden (eventueel te verv.....

Port Knoflooksaus

14-2-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Bijgerecht - Amerika - Smelt 1 el boter, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin, ca. 2 minuten. Voeg de ...... 2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, e.....

Ossehaas met mosterd portsaus en rode ui confit

14-2-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 129 keer - Doorgestuurd: 219 keer - Bijgerecht - Amerika - Bak de ossehaas in hete olie, kruid ze dan met peper en zout en laat ze nog even naga...... Voor het vlees 2 el olijfolie 4 Ossehaasjes (van 3-4 cm dik) 0,7 dl port 1,4 dl.....

Frambozendressing

28-1-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 19 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Vermeng de suiker, peper en zout met de frambozenazijn en likeur. Klop de oliesoorten...... 1 theelepel poedersuiker 2 dl. frambozenazijn 1 eetlepel creme de framboises 3 dl. haze.....

Gegrilde Zeewolffilet met knoflook

22-1-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 23 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - De knoflook in flinterdunne plakjes snijden en de filets ieder met 6 dunne plakjes kn...... 4 zeewolffilets of een andere stevige filet 2 tenen knoflook 1 dl. visfond 2 dl. droge .....

Entrecote Cafe de Paris

22-1-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 40 keer - Doorgestuurd: 36 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje boter fruiten z...... 4 st entrecote 2,5 dl kalfsfonds 2 el room 2 el wittewijn 2 sjalotten 50 gr. champign.....

Madeirasaus

22-1-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 45 keer - Doorgestuurd: 31 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Fruit de wortel en ui in de boter en bruineer de groenten. Voeg de bloem toe, goed me...... 4 el boter 3 el bloem 2 dl droge witte wijn 1 liter licht gezoute bouillon 2 el tomate.....

Cognac Roomsaus

4-1-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 49 keer - Doorgestuurd: 20 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Doe de cognac in een pannetje en flambeer tot de vlammen uit gaan (4-5 minuten). Voeg...... 1,1 dl cognac 2 dl runderbouillon 1,1 dl room 2 el boter.....

Gambas in Pikante Saus

1-1-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 43 keer - Doorgestuurd: 70 keer - Voorgerecht - Nederland - Gamba's pellen en op hoog vuur bakken, aan het einde een teentje knoflook erover uit ...... 3 el geconcentreerde tomatenroomsoep 3 el thaise chilisaus 1 1/2 dl koksroom zout en pe.....

Vanille Creme Brulee met Frambozen

16-12-2000 - Zoete gerechten - Bezocht: 18 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Nagerecht - Amerika - Verhit de oven voor op 175 C. Leg 1 el jam in een souffle bakje (6x). Leg daarin 7 fr...... 6 el frambozenjame 2 schaaltjes verse frambozen 6 eierdooiers (van zo vers mogelijk ei.....

Biefstuk van de haas met mosterdsaus

11-12-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 27 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Kruid het vlees met peper en zout uit de molen. Verhit de olie in een pan tot flink h...... 2 dikke (ca. 2,5 cm) biefstukjes van de haas 1/2 tl olijfolie 1 1/2 el cognac 1 dl ster.....

Italiaanse Hazenpeper

4-12-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 30 keer - Doorgestuurd: 32 keer - Hoofdgerecht - Italie - Week het eekhoorntjesbrood ± 15 minuten in 2 dl warm water. Snijd de champignons in ...... 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes) 100 gr kastanjechampignons 1 grote ui 3 teentj.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home