Franse recepten

Haasbiefstuk met pruimen in saus van blauwe kaas

5-12-2001 - Bezocht: 21 keer - Doorgestuurd: 21 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Ontpit de pruimen, en warm ze op in een flinke scheut van het vocht uit het blikje. ...... 4 haasbiefstukjes (130 gr) zout en peper 25 gr boter 1 eetl olijfolie 80gr danablue (.....

Eend met Sinasappelsaus

24-9-2001 - Bezocht: 33 keer - Doorgestuurd: 33 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - Verhit de suiker en het water in een pannetje tot het bruinig wordt. Voeg dan de azij...... 3 el suiker 2 el water 2 el witte wijnazijn 3 dl sinasappelsap 2 el gehakte sjalot 3 .....

Frambozendressing

28-1-2001 - Bezocht: 26 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Vermeng de suiker, peper en zout met de frambozenazijn en likeur. Klop de oliesoorten...... 1 theelepel poedersuiker 2 dl. frambozenazijn 1 eetlepel creme de framboises 3 dl. haze.....

Entrecote Cafe de Paris

22-1-2001 - Bezocht: 36 keer - Doorgestuurd: 36 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje boter fruiten z...... 4 st entrecote 2,5 dl kalfsfonds 2 el room 2 el wittewijn 2 sjalotten 50 gr. champign.....

Gegrilde Zeewolffilet met knoflook

22-1-2001 - Bezocht: 24 keer - Doorgestuurd: 24 keer - Hoofdgerecht - Vis gerechten - De knoflook in flinterdunne plakjes snijden en de filets ieder met 6 dunne plakjes kn...... 4 zeewolffilets of een andere stevige filet 2 tenen knoflook 1 dl. visfond 2 dl. droge .....

Madeirasaus

22-1-2001 - Bezocht: 34 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Fruit de wortel en ui in de boter en bruineer de groenten. Voeg de bloem toe, goed me...... 4 el boter 3 el bloem 2 dl droge witte wijn 1 liter licht gezoute bouillon 2 el tomate.....

Cassoulet

10-1-2001 - Bezocht: 34 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Week de gedroogde bonen 8-12 uur in ca. 1 liter koud water. Zet de bonen op in het we...... 250 gr gedroogde witte bonen 3 uien 1-2 knoflooktenen 125 gr ontbijtspek (blokjes) 300.....

Cognac Roomsaus

4-1-2001 - Bezocht: 51 keer - Doorgestuurd: 51 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Doe de cognac in een pannetje en flambeer tot de vlammen uit gaan (4-5 minuten). Voeg...... 1,1 dl cognac 2 dl runderbouillon 1,1 dl room 2 el boter.....

Pan Bagna (Nicoise Sandwich)

14-10-2000 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Lunchgerecht - Sandwich gerechten - Dressing van rode wijnazijn, (evt. knoflook), mosterd en olie, naar smaak zout en pep...... 1 verse frans stokbrood 1 tl vers gehakte knoflook 2 el olijfolie wat verse zwarte olij.....

Uiensoep

24-9-2000 - Bezocht: 28 keer - Doorgestuurd: 28 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - Bak het soepvlees met peper, zout en knoflook (geperst) in wat olijfolie. Bij het wat...... 1 zakje uiensoep 2 l. water 1-2 bouillonblokjes 250-300 gram mager soepvlees hoeveelhe.....

Aligot

23-9-2000 - Bezocht: 26 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze fijn. Voeg, op zacht vuur,de bote...... 1 kilo kruimige aardappelen 400 gram mozzarella di buffala, in dunne plakjes gesneden 10.....

Aardappels Boulangere

8-9-2000 - Bezocht: 30 keer - Doorgestuurd: 30 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Verdeel de aardappels over ieder stuk folie en leg een bergje in het midden. Breng de...... 750 gram bloemige aardappels, geschild in dunnen plakjes 1 middelgrote ui 2 teentjes kno.....

Reepjes Pita met Knoflook

8-9-2000 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Bijgerecht - Sandwich gerechten - Smelt de boter, voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm even mee. Snijd de pi...... 6 pitabroodjes 50 gr. ongezouten boter, gesmolten 2 teentjes knoflook, geperst 2 el fij.....

Sjalot Mosterd boter

8-9-2000 - Bezocht: 25 keer - Doorgestuurd: 25 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Sjalotten in de olie zachtjes bakken tot ze goudbruin verkleuren. Af laten koelen ...... 1 tl zonnebloemolie 3 sjalotten, heel fijn gehakt 100 gr. zachte ongezouten boter 1 el .....

Tapenade

31-8-2000 - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Doe de olijven, de knoflook, de ansjovisfilets, de mosterd en de olie in een foodproc...... 200 g zwarte olijven (liefst Kalamata) zonder pit 1 à 2 teentjes knoflook 1 blikje ans.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >> 
Home