Franse recepten

Aardappels met knoflook en peterselie

12-2-2007 - Bezocht: 96 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Verhit de boter en de olie, niet te heet. Voeg de aardappels toe en bak tot ze mooi b...... 3 grote aardappels, in kleine dobbelsteentjes gesneden 1 teen knoflook, zo fijn mogelijk .....

Fricassee van kip

16-8-2006 - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - Olie en boter in de pan verwarmen en de knoflook en sjalotten ongeveer 10 minuten fru...... 1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kilo, in 8 stukken, bestrooid met zout en peper 1 soeplepe.....

Oeufs poches a la florentine

2-8-2006 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Bijgerecht - Vegetarische gerechten - De stelen van de spinazie verwijderen, goed wassen en koken in ruim kokend water met ...... 500 gr spinazie Minarine, zout en peper 1 snuifje nootmuskaat Suiker 8 eieren Mo.....

Remoulade Saus

27-7-2006 - Bezocht: 43 keer - Doorgestuurd: 43 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Doe al het fijngesneden spul in een doek en 'wring' uit. Meng alles met mosterd en...... 2 eetl. kappertjes, heel fijngesneden 2 eetl. zure augurkjes, heel fijn gesneden 1 sjalo.....

Far Breton

22-7-2006 - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Bijgerecht - Zoete gerechten - De pruimen minstens een uur van tevoren wellen in de calvados. Zorg dat ze een beetje...... 750 ml melk 250 gr. bloem 150 gr. suiker 4 eieren snufje zout 50 gr gesmolten boter .....

Tartiflette

22-7-2006 - Bezocht: 77 keer - Doorgestuurd: 77 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Oven voorverwarmen op 220 graden. Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer...... 2 kg.vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke franse rattes 1 g.....

Cassoulet van Lucien

15-3-2006 - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Laat de bonen 12 uur weken. Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de be...... Dit is hoe 't echt moet: 500 g witte bonen 75 g gerookt spek 3 uien 1 knoflookteen.....

Bisque van langoustines

30-1-2006 - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 9 keer - Bijgerecht - Soep gerechten - Bereidingswijze: Verhit de olijfolie en de boter in een grote sauspan en zweet daari...... 100 gr schalen van langoestines 1 sjalot of ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijnges.....

Kippenragout met prei en champignons

29-1-2006 - Bezocht: 72 keer - Doorgestuurd: 72 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - Bestrooi de stukken kip met zout en peper en haal ze door de bloem. Smelt de boter in...... 4 kipfilets, in grote stukken gesneden 2 el bloem 2 el boter 2 sjalotten, fijngehakt 1.....

Tarte Tartin

17-9-2005 - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Neem een sauteer pan of pan met vuurvaste steel en doe hier de suiker en het water in...... 1 blik annanasschijven of 4 zoete appels of 8 pruimen 300 gr suiker 300 gr boter 300 .....

Salade Nicoise

24-6-2005 - Bezocht: 32 keer - Doorgestuurd: 32 keer - Lunchgerecht - Salade gerechten - Voor dressing alles mengen en laten staan. Voor salade alles goed mengen in een gr...... 2 little gems (of andere lekkere sla), grof 1 rode ui, flinterdun gesneden 4 ansjovisjes.....

Marquise au chocolat

19-6-2005 - Bezocht: 58 keer - Doorgestuurd: 58 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Bekleed een kleine terrine met plasticfolie. laat de chocolade met de boter au-bain-m...... 6 lange vingers 225 gr donkere chocolade 25 ml room 25 gr boter 2 eierdooiers 60 gr p.....

Knoflookgarnalen uit de oven

2-6-2005 - Bezocht: 31 keer - Doorgestuurd: 31 keer - Bijgerecht - Tapas+Mezze gerechten - 1. Zet de oven op 180¢ªC. 2. Ontdooi de scampi¡¯s, pel ze en verwijder eventueel de ...... 1 pak scampi’s, ongeveer 32 stuks 100 gr boter 200 ml olijfolie 8 teentjes knoflook,.....

Bearnaisesaus

25-5-2005 - Bezocht: 33 keer - Doorgestuurd: 33 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - doe de 3 eidooiers in een sauspan en voeg er dragonazijn bij. Klop de eieren op een z...... dragon 1/2 dl dragonazijn gekneusde peperbolletjes zout 3 eierdooiers 1/2 citroen 2 .....

Carpaccio van gerookte zalm

25-5-2005 - Bezocht: 19 keer - Doorgestuurd: 19 keer - Voorgerecht - Vis gerechten - Gewoon alle ingrediëntenvoor de vinegraitte bij elkaar en opkloppen. Smeer de gefilee...... 600 gr gerookte zalm (b.v: Schotse) olijfolie balsamico citroensap azijn honing zout.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >> 
Home