RECEPT ZUUR VLEES

Recept voor Limburgs "Zoer Vleis", oftewel Zuur vlees. Lekker met frites.

Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 750 gr. riblappen, in dobbelstenen
  • ca. 500 gr. uien, grof gesneden
  • ca. 4 el boter
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • bruine suiker (naar smaak)
  • 2 dl witte azijn
  • 2 dl water
  • 4 jeneverbessen
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • zout en peper (naar smaak)

Bereiding

Marineer het vlees in de azijn, water, jeneverbes en laurier. Zorg dat het vlees helemaal onderstaat. Marineer minimaal 12 uur.

Haal vlees uit marinade en dep droog, bewaar marinade. Jeneverbessen kunnen weg.

Bak het vlees in porties mooi bruin, op smaak gebracht met peper en zout.

Het bruin gebakken vlees in een stoofpan met de marinade aan de kook brengen en laten sudderen. Laurier en kruidnages erbij.

In pan waar je het vlees hebt gebakken de uien mooi bruin bakken, de uien bij het vlees doen en goed omroeren.

Na een uurtje ontbijtkoek over vlees kruimelen en opnieuw laten sudderen. Nu wordt de saus dikker. Bruine suiker erbij, naar smaak. Laten sudderen tot vlees zacht en saus mooi dik is geworden.

Proeven en naar smaak zout en/of suiker toevoegen.

Tips: mosterd kan er ook in, of een bouillonblokje. Wissel maar af.

Serveren met frites!

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!