RECEPT ZEEBAARS MET ZWARTE BONENSAUS

Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el fijngesneden gember
  • 4 zeebaarsfilets (of zalmfilet zonder vel)
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 4 el chinese zwarte bonen pasta
  • 1,6 dl sake
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 tl sesamolie

Bereiding

Kruid vis met zout en peper. Meng de bonenpasta met 1 el sake en spreid over de vis.

Leg de vis op een bord dat in de stoompan past. Giet de rest van de sake op het bord. Stoom ca. 10 minuten (minder voor zalm). Uit de stoompan nemen en vocht van bord apart warm houden.

Leg gember, bieslook op de vis. Verhit de olijfolie en sesamolie tot zeer heet, maar niet rokend. Giet de olie over de vis.

Giet kookvocht (eventueel op smaak gebracht) in soepborden en leg de vis hier in.

Recept 14 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!