RECEPT VINDALOO CURRY VAN KIP

Een curry met azijn en natuurlijk de andere kruiden en specerijen uit de Indiase keuken. Het lekkerst is het natuurlijk om de kruiden en specerijen zelf te roosteren en dan fijn te stampen in een vijzel, vanaf het begin een heerlijk ruikende keuken! :-)

Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Vindaloo Curry van Kip
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl geelwortelpoeder
  • 1 a 2 tl garam masala
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 cm gember, geschild, geraspt
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 8 teentjes knoflook (mag minder ;-)), gehakt
  • 3 rode uien, gehakt
  • 2-4 spaanse pepers, gehakt (afhankelijk van gewenste pittigheid)
  • 500-600 gram kippedijfilet, in stukjes
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1-2 el tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel koriander, grof gehakt

Bereiding

Meng gember met komijn, kaneel, mosterd, koriander, geelwortel, garam masala en cayenne. Voeg dan azijn met suiker toe. Laten even staan om alles goed te mengen en op te lossen.

Verwarm olie en voeg uit en knoflook toe en bak op laag vuur ca 5-7 minuten tot zacht.

Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee tot verkleurd. Voeg dan pepers, tomaat, tomaatpuree en roer goed door, voeg langzaam het azijn mengsel toe.

Breng aan het pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Op laag vuur ca een uur laten pruttelen. Op letten dat het niet te droog wordt eventueel water toevoegen.

Eventueel van het vuur af de koriander er door roeren.

Serveren met naan, da's mijn favoriet maar ook lekker met rijst.

Recept 40 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!