RECEPT VEGETARISCHE ZUURKOOLSCHOTEL
Dit recept heb ik van Marco geadopteerd en vegetarisch gemaakt.
Vegetarische gerecht uit Nederland voor 4 personen
Ingredienten
- ZUURKOOLSCHOTEL vegetarisch en veganistisch
- 500 gram aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 1 doosje gehakte tofu
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal
- 3 theelepels mosterd
- ½ verse ananas of 4 plakken uit pot of blik
- vers gemalen peper
- 100 gram geraspte oude kaas [niet in veganistisch recept, gebruik paneermeel en klontjes plantenmargarine]
Bereiding
ovenschaal
koekenpan
handmixer
Schil de aardappelen en kook ze gaar met een bodempje water en wat zout. Stamp ze met een kluitje boter of plantenmargarine en wat peper en mix een mooie zachte puree.
Verhit wat boter in de koekenpan en bak de gesnipperde ui goudbruin. Voeg tofu en geperste knoflook toe. Bak 5 min. op hoog vuur. Doe er dan de sambal en mosterd door.
Knijp de rauwe zuurkool uit en verdeel die over de bodem. Daar gaat de gehaktlaag over. Leg daar de ananas, die je in stukjes hebt gesneden op en dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad en strooi tot slot de kaas er over. In veganistisch recept gebruik je geen kaas maar paneermeel van Johannesmolen en klontjes plantenmargarine.