RECEPT VEGETARISCHE SCHNITZELS MET KASTANJECHAMPIGNONS

een zalig recept dat al kokend verder ontstond.

Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 schnitzels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie of 1 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel fijngehakte selderie of 1 theelepel gedroogd
  • ½ eetlepel fijngehakte kervel of ½ theelepel gedroogd
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram basmatirijst

Bereiding

pan
koekenpan

Was de rijst en zet met twee maal zoveel water op. 100 gram rijst is een theekop. Laat het 15 min. zachtjes koken en zet het gas uit. Laat verder garen.

Verhit de olie en boter in de koekenpan. Borstel de champignons en snijd in plakjes. Bak die 5 min. op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en de geperste knoflook. Snijd de schnitzels in dunne repen en voeg die toe. Bak het geheel 10 min al omscheppend. Voeg het zout, peper en de kruiden toe.

Serveer op de rijst en geef er een salade bij van 1 fijngesneden bosuitje, ½ in dobbelsteentjes gesneden komkommer, 3 in plakjes gesneden augurken, 1tomaat van zaad ontdaan en in reepjes gesneden, 100 gram veldsla met een dressing van 2 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano en ½ theelepel tijm.

Recept 25 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie even een kleine variatie op dit recept.

Zonde om de rijst zolang te koken.
Gebruik een snelkookpan, neem 1 kopje rijst en kook dat in een kopje water met wat zout. D.w.z. dat je het water in de snelkookpan doet, dan de rijst en wat zout. Gbruik in dit geval geen inzetbakje. Snelkookpan sluiten, gas aansteken en pan op druk brengen. Gas laag zetten. EEN minuut koken, gas uit en vanzelf de druk laten wegvallen.
Als je rijst in het zilvervlies gebruikt (daaraan geef ik de voorkeur), 1 kopje zilvervliesrijstrijst, 1,5 kopje water, wat zout, pan op druk brengen, VIJF minuten koken. Druk vanzelf laten wegvallen. Rijst laten afkoelen om eventueel overtollig water te laten verdampen.
Verder afwerken zoals recept aangeeft.

Heb je geen ervaring met een snelkookpan, lees dan eerst de gebruiksaanwijzing en oefen een paar keer. Meestal zit er een boekje met een kooktabel ingesloten. Laat je in geen geval afleiden door grappenmakers. Heb je eenmaal de nodige ervaring dan zul je blij zijn dat ik je op dit spoor heb gezet.

Je spaart dan het milieu en je bewaart de belangrijkste voedingswaarde van de rijst.

Eet smakelijk.