RECEPT VARKENSSTOOFPOT MET ABRIKOZEN EN AMANDELEN

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram hamlappen, in blokjes van 3 cm
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml appelsap
  • 75 ml rode wijn
  • 1 el mosterd
  • 2 tl koriander
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 tl cayennepeper
  • zout en zwarte peper
  • ca. 15 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 gram geschaafde amandelen

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak het vlees in twee porties bruin. Haal het met een schuimspaan uit de pan en leg weg.

Fruit de ui en knoflook 5 minuten in het achtergebleven vet. Doe de bloem erbij en fruit 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon, het appelsap, de wijn, de mosterd en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Doe het vlees erbij en laat afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.

Rooster ondertussen de amandelen in een paar druppels olie in een koekenpan, ca. 1 minuut. Controleer of het vocht in de stoofpot genoeg is ingekookt zodat er een dikke saus is ontstaan, en roer dan de amandelen erdoor. Serveer met rijst of couscous.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vergeten: doe samen met het vlees ook de abrikozen erbij!