RECEPT TOMATENTAART

Recept voor een lekkere simpele tomatentaart, tijdens oventijd de tijd om vast op te ruimen. Met dank aan Dick.

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Tomatentaart
  • 6 goede tros tomaten, onder en boven kant verwijdert en gehalveerd
  • plakjes bladerdeeg
  • zout en peper
  • broodkruim/beschuitkruimels
  • 2 eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • 60-70 gr geitenkaas verkruimeld
  • Ovenschaal van ca. 20 cm

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 C.

Beleg de ovenschaal met bladerdeeg (ook de rand) en leg daar de tomaten in en bestrooi ruim met zout. Daarna broodkruim erover.

Mengsel maken van de eieren, kaas en pesto. Dat verdelen over de tomaten heen.

Daar de geitenkaas over verkruimelen.

Randjes naar binnen vouwen.

Dan ca. 35 min. in de oven of tot mooi bruin.

Lekker met wat brood en een lichte salade.

Recept 37 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept! Had alleen het bladerdeeg vervangen door normaal deeg.

In eerste instantie dacht ik dat het mislukt was omdat de tomaten nog zo heel waren, maar dat was niet zo. De tomaten waren erg lekker zo!

Toppertje en erg gemakkelijk!