RECEPT THAISE KIP MET CASHEWNOTEN

Lekker pittig en snel klaar

Gevogelte gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram kipfilet, in repen
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 rode lomboks, in ringetjes
  • 3 el arachideolie (of slaolie)
  • 3 el oestersaus
  • 1 el vissaus (nam pla)
  • 1 el gula djawa (of bruine suiker)
  • 4 bosuien, in stukken van 4 cm zonder het groen
  • 200 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

Verhit de olie in een wok of braadpan op halfhoog vuur en voeg de knoflook en lomboks toe. Fruit ze 30 seconden en doe de kip erbij. Bak 2 minuten en voeg de oestersaus, de vissaus en de gula djawa toe. Laat 3 minuten sudderen en doe de bosuien en de cashewnoten erbij. Nog 2 minuten sudderen en klaar.

Recept 21 keer bezocht en 165 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt een aanrader!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt super heerlijk gerecht, en eenvoudig klaar te maken! Een aanrader.......

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker. Wij hebben ipv de lomboks 5 (geplette) rawits - kleine rode pepertjes - gebruikt en rauwe cashew noten die wij vlak voor het toevoegen gefrituurd hebben.