RECEPT STOOFSCHOTEL MET RUNDVLEES, PREI EN CHAMPIGNONS

Makkelijk als je veel mensen te eten krijgt; verdubbel gewoon de hoeveelhied en je kunt het een dag van te voren klaarmaken.

Vlees gerecht uit Noorwegen

Ingredienten

  • 1 kg mager runderpoulet in stukjes
  • 3 grote uien
  • 250 gr. boter
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl ve-tsin
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl sambal trassi of sambal badjak
  • 500 gr. champignons
  • 2 preien (ong. 800 gram samen)
  • 3/4 fles tomatenketchup (a 450 gram)

Bereiding

Vlees in ong. 2 liter water met wat maggiblokjes in ong. anderhalf uur tegen de kook aan gaar laten worden. In zeef boven bouillon vlees laten uitlekken. (Bouillon voor iets anders gebruiken; bijv. zelfgemaakte uiensoep!). Uien snipperen. Boter verhitten. Ui ong. 5 min. zachtjes bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet vlees toevoegen. Onder voortdurend omscheppen in ong. 10 min. bruin bakken. Ketjap erdoor roeren en nog 10 min. stoven. Toevoegen ui, vetsin, paprikapoeder, knoflookoeder en sambal. Nog 5 min. stoven. Intussen champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Door vleesmengsel scheppen. Nog. ong. 5 min. stoven. Intussen prei in ringen snijden en wassen. Tomatenketchup en prei door vlees-champignonmengsel scheppen. Met deksel op pan in ong. 30 min. vlees gaar stoven. Op smaak brengen met sambal.

Recept 18 keer bezocht en 27 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept we hebben ervan genoten, volgende keer zal ik er iets minder prei en tomatenketchup in doen en iets meer uien en champignons

Zeker voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een Noors recept met sambal, ketjap en ve-tsin?? Vreemd...