RECEPT STOOFPOT VAN VARKENSVLEES MET SPERZIEBONEN EN OLIJVEN

Vlees gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 600 gram hamlappen (of ontbeende schouderkarbonades)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 tl gedroogde tijm
  • halve el wijnazijn
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 gram sperziebonen
  • 16 ontpitte zwarte olijven
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de hamlappen in (niet te kleine) blokjes en snipper de uien en de knoflook. Doe de olijfolie in een grote zware braadpan en braad hierin het vlees aan, bij voorkeur in porties. Haal uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Als deze glazig zijn gefruit, doe de fijngehakte tomaten met sap erbij en laat het geheel op middelhoog vuur 5 minuten stoven. Doe dan het vlees weer terug in de pan, samen met de laurier, de rozemarijn en tijm, de wijnazijn, de wijn en de bouillon. Voeg zout en veel versgemalen peper toe, sluit de pan en laat ca. 3 kwartier stoven.
Halveer ondertussen de sperziebonen en blancheer ze 5 minuten in ruim water met zout. Giet ze af, laat even afkoelen en voeg ze dan samen met de olijven toe aan het vlees. Warm nog 10 minuten door en dien dan op.
Lekker met rijst.

Recept 15 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt superlekker!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Goed recept en lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Super! Echt lekker.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Voor de afwisseling een lekker rijstrecept.