RECEPT SPAGHETTI MET PEPER (CACIO E PEPE)

Op en top eenvoud uit de Italiaanse keuken. Dit recept geeft wat mij betreft de smaak uit Italie, pasta in een van de eenvoudigst mogelijke 'sauzen', parmezaan/pecorino met peper.

Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Spaghetti met peper (Cacio e Pepe)
  • 200 gram dunne spaghetti (of je favoriete andere pasta)
  • 3 el boter, ongezouten
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 3/4 kopje geraspte parmezaan
  • 1/3 kopje geraspte pecorino

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking in ruim gezouten water. Houdt wat van het kookvocht apart.

In koekenpan 2 el boter op laag vuur smelten en de peper erbij doen. Een half kopje kookvocht en el boter erbij met de pasta, vuur lager zetten. Mengen met de parmezaan en goed mengen.

Van vuur af de pecorino erbij en ook weer goed mengen. Als het te droog lijkt nog wat kookvocht erbij.

Heet serveren.

Recept 25 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!