RECEPT SIENTJES GROENTESOEP

Dit recept is voor de soep die mijn moeder altijd maakte, ruim gevuld met balletjes, vermicelli, groenten en soepvlees. Wij houden hem in ere, mijn vader maakt hem nu ook top.

Soep gerecht uit Nederland voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Sientjes Groentesoep
  • 1 flinke knook (bot van rund) of mergpijpjes
  • 250 gram soepvlees
  • 500 gram gehakt (mag rund en halfom zijn, halfom is lekkerder)
  • 500 gram grove soepgroenten, liefst ongesneden (spruitjes, prei, wortel, paprika, bloemkool, boontjes)
  • vermicelli
  • 2 bouillonblokjes (of zelf op smaak brengen met zout en kruiden)

Bereiding

Zet een grote pan met koud water op met daarin de knook. Breng aan de kook en schuim alle gestolde eiwtten van de pan. Voeg het vlees toe en herhaal. Er moet een heldere basis zijn. Voeg de bouillonblokjes toe.

Apart de gehaktballetjes koken, anders komt hier ook nog gestold eiwit uit, die gaan later de soep in.

Als het helder is op heel laag vuur uren laten trekken, liefst een hele dag. Niet meer laten koken! Knook eruit en af laten koelen, dan eventueel het vet er van afscheppen.

Vlak voor het serveren de bouillon langzaam opwarmen. De groenten erbij met de gehaktballetjes en als die verwarmt zijn de vermicelli erbij.

Proeven eventueel nog wat zout erbij. Als de vermicelli gaar is serveren.

Lekker met veel stokbrood en eventueel wat kruidenboter.

Dit stond bij ons ieder zondagmiddag op tafel ;-) of een variant zoals bouillonsoep (alleen prei en selderij als groente), tomaten groentesoep (2 tomaten mee laten trekken en op het einde een blikje tomatenpuree erbij).

Recept 32 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Prei Kaassoep
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!