RECEPT SHEPARDS PIE

Ook wel Cottage Pie genoemd

Vlees gerecht uit Ierland voor 4 personen

Ingredienten

  • • 1 ui, fijngehakt
  • • 200 gram fijngesneden wortelen
  • • 100 gram doperwten
  • • 350 gram gehakt
  • • 200 ml vlees bouillon
  • • zout en peper
  • • 1 eetlepel worchester saus
  • • 2 eetlepels verse peterselie
  • (je kan ook instant aardappel puree gebruiken ipv van de aardappelen en de melk)
  • • 600 gram aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • • 4 eetlepels melk

Bereiding

1. Kook de wortelen en doperwten beetgaar (Je kan ook een blikje worteltjes en doperwtjes gebruiken).
2. Bak het gehakt rul in ongeveer 7 minuten en voeg de ui toe. Als alles lekker gebruind is giet de bouillon er bij en laat het 10 min sudderen.
3. Ondertussen voeg de worchester saus, zout, peper, peterselie en andere kruiden naar smaak toe. Je zou ook wat tomatensaus kunnen gebruiken ipv worchester saus, het wordt dan iets minder pittig)
4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius, of gas oven stand 5.
5. Kook de aardappelen gaar in 10-15 minuten met wat zout.
6. En pureer deze met toevoeging van de melk en het zout of maak de instant puree aan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Giet het vlees/groeten mensel in een ovenschaal. Spreid de aardappel puree uit over het vlees/groeten mengsel. Bestrijk dit met wat boter en je kan er eventueel nog wat kaas over raspen.
8. Bak het in de oven voor 25-30 minuten tot het gloeiend heet is en een mooi goudbruin korstje heeft.

Recept 52 keer bezocht en 95 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Onze dochter woonde een tijd in Ierland en nam dit recept mee terug. Ideaal om restjes mee op te maken, in deze tijd van verspilling! Als ik aardappelen over heb, maak ik dit een 'gooi' er de restjes door die nog in de koelkast staan. Er is altijd wat van te maken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie yes guys and gals, all well and good, maar... shepherd's pie spel
je SHEPHERD'S PIE en niet Shepards Geddit!! Goed,
eet in ieder geval smakeluk,
uncle custard

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Laten we wel even de juiste spelling gebruiken: Shepherd's Pie, komop zeg. Maar goed, leuk recept verder. Je kunt er ook een vegetarische versie van maken door het gehakt simpelweg te vervangen door champignons of zelfs door linzen en kidneybonen, en eventueel nog een ei door de aardappelpuree te mengen. Volgens mij heet het gerecht dan 'Filosoof'in het Nederlands, g(G)od weet waarom, ik niet..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie doe eens een blikje champignonsoep (onverdund) en 250 gr champignons erbij i.p.v vleesbouillon en worchestersauce

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit heb ik voor het eest gegeten in Dublin in een pub als lunchgerecht, heerlijk en zoals overal in Ierland met veel wortelen!
Absoluut een simpele soort boerenmaaltijd maar werkelijk een tractatie!
Ik heb heb het nog niet zelf gemaakt maar zocht al lang naar een recept, ik zal dit recept absoluut gaan gebruiken!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept ken ik goed ! Het is erg populair in Zuid-Afrika en brengt mooie vakantie-herinneringen naar boven. Ik heb me laten vertellen dat het shepard's pie heet als je lamsgehakt gebruikt en cottage pie als je varkensgehakt neemt.
Thuis maak ik het steeds met wortelen, tomaten, courgette, ui, look, gehakt (dat ik tijdens het bakken kruid met sterke paprika en pili-pili) en natuurlijk...verse aardappelen. Erg lekker !