RECEPT SAMBAL GORENG I

Saus gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 7 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 15 rawits
  • 1 tomaat
  • 5 kemirienoten
  • 5 el olie
  • 2 tl trassi
  • 1 tl suiker
  • zout naar smaak

Bereiding

Pel de sjalotten en knoflook en snijd grof, maak de lomboks en rawits schoon, ontzaad eventueel. Ontvel de tomaat en snijd in partjes. Rooster de nootjes.

Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook, pepers, tomaat en trassi tot het zacht is. Wrijf dit alles fijn of doe in een keukenmachine. Op smaak brengen met zout.

Recept 10 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!