RECEPT ROERGEBAKKEN PAKSOI

Snel klaar en smaakt goed bij nasi of bami

Groente gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 flinke struik paksoi
  • 50 ml kippenbouillon
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte Chinese sojasaus
  • 3 tl maïzena
  • 1 tl suiker
  • 2 el olie
  • 1 el fijngehakte gember
  • 1 teen knoflook, in flinterdunne schijfjes
  • peper naar smaak

Bereiding

Snijd het onderste gedeelte van de stronk van de paksoi af en snijd vervolgens de stengels in de lengte doormidden. Snijd de stengels en bladeren in stukjes van 5 cm.

Roer in een schaaltje de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, maïzena en suiker door elkaar.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Als deze goed heet is, voeg dan de gember toe. Doe na 10 seconden de paksoi en knoflook erbij en roerbak het geheel zo'n 2 minuten. Roer het sausje nog een keer door en voeg toe aan de wok. Laat het geheel al roerend nog 1 minuut doorwarmen, voeg eventueel peper naar smaak toe en serveer.

Recept 50 keer bezocht en 80 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Komkommer met pikante vulling
Broccoli in oestersaus
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie De paksoi vers uit de tuin gehaald, ik heb er rundvleesstoofpot en rijst bij gegeten, heerlijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie super lekker recept!!Fris en toch heel hartig en warm.
Lekker bij rijst en een kippetje;)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker recept, ik heb het zonder gember gemaakt maar dan mist het wel een zoetje. Dus volgende keer probeer ik b.v. mango chutney. En ik heb prei en rode paprika meegebakken. Op pasta met grote garnalen, mmmmmm!!!