RECEPT RISOTTO MILANESE

Het klassieke risotto recept, toegestuurd door Marika Giesen.

Rijst gerecht uit Italie voor 1 persoon, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kopje risottorijst
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • ca. 3-4 dl. sterke kippenbouillon
  • saffraan
  • roomboter
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • flink wat versgemalen zwarte peper naar smaak.

Bereiding

Fruit de ui in een royale klont roomboter. Voeg de rijst toe en bak even mee tot de korrels mooi glanzen. Blus af met de wijn en laat inkoken. Dan steeds een scheutje bouillon toevoegen, tot deze is opgenomen door de rijst. Hiermee doorgaan tot de risotto gaar is.

Tussendoor de saffraan toevoegen. Op laatste moment nog een klont boter, versgeraspte parm. kaas en peper erdoor roeren.

Ik gebruik dit recept als basisrecept. Je kan er door doen wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld champignons, gebruik dan voor een extra lekkere smaak eekhoorntjesbrood (porcini).

Olijfolie in het begin ipv roomboter. Wat ook erg lekker bij het basisrecpt smaakt is kalfschnitzels omwikkeld met parmaham en een saus van marsawijn, creme fraiche en salie.

Smakelijk eten!

Recept 30 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!