RECEPT RIJKE UDONSOEP

Soep gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

  • 1,7 l dashi
  • Udon dashi
  • 10 gr. suiker
  • 1,5 dl lichte sojasaus
  • 2 dl sojasaus
  • 5 gram zout
  • 4 kipfilets in dunne reepjes
  • scheutje sake en/of lichte sojasaus
  • 4 sjitakes, in dunne reepjes
  • wat taugeh
  • 5 el bloem in water
  • gare udon voor 4 personen
  • 4 lenteuitjes in ringetjes
  • 1 stukje gember, geraspt

Bereiding

Maak de udon dashi door de eerste dashi met de suiker , sojasauzen en zout en op laag vuur 30 minuten laten sudderen.

Marineer de kip in de sake en lichte sojasaus en apart zetten.

Voeg de kip toe aan de dashi, voeg ook de sjitake en taugeh toe. Maak de soep wat dikker met het bloemmengsel.

Doe de noedels in serveer bowls en doe d lentui en gember bij de soep, giet dit over de noedels.

Recept 20 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aan John Mols: ben je al bij Tam Food in de Kruisstraat geweest (achter Besterdring)? Die heeft echt een ontzettend groot assortiment.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Momenteel ben ik wat betreft koken in de "japan fase".
Een aantal ingrediënten ken ik niet, zoals udon dashi, knbu, bossito vlokken, enz. Waar kan ik ergens vinden wat dit is en waar dat voor dient?
Ook belangrijk: waar kan ik het ergens kopen? In Tilburg heeft geen van de toko's en thaïse winkels dit in het assortiment.