RECEPT PITTIGE GELE KNOFLOOK GAMBA RUB

Lekkere marinade/rub met knoflook, kunyit en rawit voor gamba's op de bbq

Vis gerecht uit Indonesie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Pittige Gele Knoflook Gamba Rub
  • 500 gram gambas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rawit
  • 1 tl kunyit poeder
  • 1 tl sereh poeder
  • 1/2 tl gember poeder
  • 1/4 tl ketoembar
  • 1/4 tl komijn poeder
  • 1/2 tl laos poeder
  • zout naar smaak
  • 3-4 el arachide olie

Bereiding

Pel de gambas en dep droog.

Maal knoflook en rawit fijn in vijzel voeg dan olie en rest kruiden toe. Er onstaat een geel/oranje mengsel.

Marineer gambas hierin, minimaal een uur, liefst langer.

Rijg de gambas per twee aan een stokje en grill gaar op bbq.

Meteen serveren.

Recept 101 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!